1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Salı Grubunda Yeni Dünya Düzeninde Ekonomideki aktörler tartışıldı...

Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) bu haftaki toplantısında “Yeni Dünya Düzeninde Ekonomideki Aktörler” konusu masaya yatırıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-10-2018 15:45:29 Tarih: 09-10-2018 15:43

Salı Grubunda Yeni Dünya Düzeninde Ekonomideki aktörler tartışıldı...

Her hafta farklı konukların katılımıyla gerçekleştirilen Salı Grubunun bu haftaki konuşmacısı, televizyon kanallarında ekonomi konularında yaptığı proğramlarla tanınan  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslar arası İlşkiler Mezunu Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sami Altınkaya oldu. 

Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü’ndeki (ATİK)  toplantıya yaklaşık 50 kişi katıldı. Toplantının konuşmacısı Sami Altınkaya,   yeni dünya düzeninde söz sahibi olabilmenin yolunun güçlü ekonomiden geçtiğini söyledi.

 

Ekonomide güçlü olabilmek için ise teknolojiye ve eğitime yatırım yapılması gerektiğini anlatan Altınkaya, Türkiye’de bunun sancısının çekildiğini söyledi. Türkiye’nin sıcak paranın bol olduğu dönemde teknolojiye yatırmak yerine parayı betona yatırdığını savunan Altınkaya, “Sıcak para uyuşturucu gibidir. Verdikçe daha fazlasını istersiniz. Sıcak paranın bol olduğu yıllarda Güney Kore bunu teknolojiye yatırdı. Avrupa Teknolojiye yatırdı. Yunanistan yedi. Biz ise betona yatırdık” dedi.

Ekonomik olarak güçlü olan ülkelerin dış güçlerden de etkilenmediğini savunan Altınkaya bu konuda İsrail ve ABD’yi örnek gösterdi.  Dünyanın hiç sevilmeyen iki ülkesi oldukları halde ABD ile İsrail’in bunlardan etkilenmediğini savunan Altınkaya önümüzdeki ekim ayında Türkiye’nin genel seçime gidebileceğini ileri sürdü. Paranın huzur ve hukukun olduğu yerleri sevdiğini ileri süren Altınkaya, Türkiye’nin çıkış yolunun üretimden ve dijital dönüşümden geçtiğini sözlerine ekledi. Toplantı sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Altınkaya’ya teşekkür belgesi verdi.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI