1xbet betist supertotobet
Bugun...



Fettah Tamince davasında ne karara varıldı?

Bir dönem gündemi meşgul eden ve muhalefet tarafından uzun gündemde tutulan iş adamı Fettah Tamince davasında tekrar başa dönüldü.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-07-2020 11:36:42 Tarih: 14-07-2020 10:55

Fettah Tamince davasında ne karara varıldı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fettah Tamince’nin Türkiye’ye kara para getiren isimlerden biri olduğunu iddia etmiş, ‘FETÖ borsasının bir numaralı ismi’ olduğunu söyleyerek, “Bu beyefendi 17-25 Aralık’tan sonra Bank Asya’ya para yatırıyor. FETÖ borsasının bir numaralı adamı. Bu tarihten sonra Pensilvanya’ya gidip Gülen’le konuşan kişi.” demişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fettah Tamince hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ dair kararı üzerine Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce verilen iki ayrı kararı bozdu ve gereği yerine getirilmek üzere dosyanın Antalya başsavcılığına iletilmek üzere Yargıtay başsavcılığına gönderilmesine hükmedildi.

‘FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından aralarında Fettah Tamince’nin de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında 'zimmet, nitelikli dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve terör örgütüne üye olma’ suçlarından 2018 yılında Antalya başsavcılığınca takipsizlik kararı verilmişti.

Takipsizlik kararı sonrasında itiraz üzerine Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararını 14 Ağustos 2018 tarihinde kaldırıldı. Bu karara da itiraz edilmesi üzerine aynı mahkeme 5 Eylül 2018’de bu kez kendi kararını kaldırdı ve yine takipsizlik kararı verdi.

Bu kez Adalet Bakanlığı devreye gürdi ve iki mahkeme kararında da usul eksiklikleri olduğunu ve kanun yararına bozulmasını istedi.

Dosyayı ele alan Yargıtay 16. Ceza Dairesi yaptığı inceleme sonrası Adalet Bakanlığı’nın kanun yararına bozma talebini kabul etti ve dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI