1xbet betist supertotobet
Bugun...



Görevden alınan Kepez İlçe Gençlik Kolları Yönetim kurulundan açıklama geldi!

CHP Gençlik Kolları İl Yönetimi tarafından işbirliği ve eşgüdüm içerisinde çalışmadıkları gerekçesiyle görevden alınan Kepez İlçe Gençlik Kolları yönetim kurulu karara basın açıklaması ile tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-04-2021 13:10:59 Tarih: 10-04-2021 15:18

Görevden alınan Kepez İlçe Gençlik Kolları Yönetim kurulundan açıklama geldi!

CHP Antalya İl binası önünde gerçekleştirilen açıklamada şu sözlere yer verildi:
"Değerli basın emekçileri; partimizin iktidar olması için hiçbir çıkar gözetmeden gece gündüz mücadele eden yoldaşlarım,
1 Mart 2020 CHP Kepez İlçe Gençlik Kolları Kongresi'nde örgütümüzün büyük desteği ve iradesi ile göreve geldiğimizde her mahallesinde, her sokağında, her köşesinde izimiz olan Kepez'de çalışmaya başladık.

Partimizin seçimli kongresinde yarıştığımız diğer aday arkadaşlarımız ile birlikte; barışın, kardeşliğin, dayanışmanın yaratılmasını sağlayarak ilçemizde büyük bir sinerji yarattık. Bu sinerjiyle çalışmalarımızı sürdürdük.Söz verdiğimiz projeleri, pandemi koşulları dolayısıyla, kısıtlı imkânlara rağmen adım adım gerçekleştirmeye devam ettik.
Bizler çalışmalarımızı sürdürürken parti içi çekişmelere ve hizipleşmelere hiçbir şekilde girmedik. Her ne olursa olsun Gençlik Kollarının bağımsız yapısını öne çıkardık ve kimseyi birbirinden ayırmadan, partimizin iktidar hedefi doğrultusunda kapsayıcı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük.

Dostlarım, parti büyüklerim, bizi destekleyen ve her zaman yanımızda olan arkadaşlarım, İl Gençlik Kolları Başkanlığının, iki gün önce Kepez gündemiyle toplandığını ve bu toplantı sonunda da görevden alındığımızı öğrendik.

Büyük CHP ailesinin seçilmiş kurulları, bu kurullarda görev alan insanları birbiriyle uğraşmaz… Bu ailenin bireyleri, ancak dayanışmayı-dostluğu öne çıkarır. Hasetle, düşmanlıkla, parti içi iktidar kavgalarıyla bir yere varılmayacağını ve bütün bunların partimize de yaramayacağını her CHP’li bilir.

Kepez Gençlik Kolları olarak gündem olacaksak eğer emeğimizle ve şu ana kadar mücadeleye koyduğumuz katkılarla gündem olmalıydık.

Uyum ya da uyumsuzluk gibi bir gerekçe parti değerleri ve hukukuyla da insani değerlerle de uyuşmaz. Biz, İl Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan icazet alarak ya da onların atamasıyla göreve gelmedik. Biz de en az İl Gençlik Kolları Yönetimi kadar anamızın ak sütüyle, destek alarak seçilerek bu kurula geldik.

Ülkedeki antidemokratik, ben bilirim ve ben istediğimi yaparım anlayışının partimiz içinde var olduğunu görmek hepimizi üzer. Bu parti; ülkenin kuruluş ve kurtuluş mücadelesini vermiş, savaşlarda-cephelerde vatanın kurtuluşu için savaşmış insanların kuruduğu bir partidir. Kurucu Genel Başkanımız Büyük Atatürk, çok partili sisteme geçerken demokrasiye olan inancıyla bu adımı atmıştır. Milli Şef, kendi içinden çıkan ve zamanla demokrasiden uzaklaşan Demokrat Parti’ye iktidarı verirken hile, desise ya da kendi gücünü kullanarak onları yok sayma yolunu seçmemiştir.

Dostlar,
20. yüzyılın başlarında tüm dünyaya demokrasi dersi veren bir partinin 21.yüzyıldaki üye ya da temsilcileriyiz. Lütfen neyle uğraştığımıza bakar mısınız? Partili arkadaşlarımız bizi beğenmemiş, onlarla uyumlu olmadığımıza kanaat getirmiş, belki görüntümüzü de beğenmemişler ve kendileri gibi seçilmiş bağımsız bir organın tüm üyelerini görevden almışlar.

Biz böylesi demokrasi dışı bir anlayışı içselleştirmiş arkadaşlarla mı ülkede demokrasiyi inşa edeceğiz? Adalete ve hukuka, adaleti ve hukuku tanımayan insanlarla mı ulaşacağız? Koca bir partiyi, CHP’yi bu tür hukuksuzluklar ve adaletsizliklerle meşgul edeceğiz.

Antalya, Türkiye’nin beşinci büyük kenti… Kaş’tan Gazipaşa kadar gençlik kollarıyla eşgüdüm içinde olması, onların çalışma ve mücadelesine katkı vermesi gereken bir kurul; ilçelerdeki seçilmiş insanların çalışmasından gocunur, hatta kendi tembelliğini gizlemek adına onları görevden almak ve itham etmekle uğraşır mı?

Yoldaşlarım, bizim çalışmamız partimiz için… CHP iktidarında; ülkemizin, demokrasi, hukuk ve adaletin, özgürlüğün ve kardeşliğin yaşandığı bir ülke olması için. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için.

Bizi görevden alanlara sormak isteriz: Hangi çalışmayı yaparken bizimle uyum sorunu yaşadınız?

Üniversite gençliği kayyumlara ve baskılara karşı direnirken mi, Antalya’da yaşayan gençler geleceksizliğe mahkûm edilirken bu gençler için yaptığınız çalışmalarda mı, yoksa Antalya’nın tüm mahallelerindeki gençlikle birlikte olduğunuz için mi ya da Antalya’nın gençlik siyasetine dair yaptığınız üretimlerinizde mi? Lütfen söyleyin! Nerede, hangi çalışmanızda bizimle uyumsuzluk yaşadınız.

Tüm partililerimiz şahittir: Biz işsiz gençlerle, partili gençlerle, bu şehrin direnen çocuklarıyla bütünleştik. Başta Kepez olmak üzere nerede hakkını arayan bir genç varsa, onların hak mücadelesine omuz verdik, yoldaş olduk.

Kendinden menkul bir anlayış ve tavırla bizi görevden alanlara seslenmek isterim: Bize göndermiş olduğunuz karar sadece Kepez Gençlik Kollarının görevden alınması değildir. Elimdeki kâğıt Kepez'in gençlerinin oylarına, iradelerine, emeklerine, mücadelelerine saygısızlıktır; ipotek koymaktır! 

Kabul etmiyoruz!
Partimizin iktidar olması için gece gündüz çalışan bunca gencin emeklerini yok saymanıza izin vermeyeceğiz! On kere görevden alsanız on kere sandık kursanız Kepez Gençliği size cevabını verecektir!

Bizi görevden alanlar, Kepez Gençlik Kollarını görevden almış oldukları için antidemokratiklikle, tahammülsüzlükle tarihe geçecekler. Ama bizler emek, onur ve dayanışma diyerek bulunduğumuz her mahallede, her sokakta iz bırakmaya; Kepez’in, bu şehrin öyküsünü yazmaya devam edeceğiz.

Bizler, bize oy veren her gencin oyuna, o oyun namusuna sahip çıkacağız. Kayyım anlayışına karşı mücadele eden CHP, kendi içinde kayyum isteyenlere de sessiz kalmayacaktır. Parti yönetmeliğinin verdiği hakkı yanlış yorumlayıp, bu hakkı başka saiklerle kullananlara karşı boyun eğmeyeceğiz!

Bu kararla Gençlik Kolları Yönetmeliğinin 12. ve 22. maddesi kötü niyetle yorumlanmış, somut bir kanıt olmadan parti hukuku, bizi görevden almak için kullanılmıştır.

Bize oy verip destekleyenlerin, emeğini ortaya koyup gecesini gündüzüne katanların, partisinin iktidarı için mücadele edip emek verenlerin emeğini kimseye yedirmeyeceğiz!

SELAM OLSUN! DİRENENE, DİRENİŞE DESTEK VERENE!
YAŞASIN EMEK, YAŞASIN DİRENİŞ, YAŞASIN ONURLU MÜCADELEMİZ! YAŞASIN CHP!"







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI