1xbet betist supertotobet
Bugun...



Hasan Subaşı: Kim kimi kandırıyor?

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, ICC grubuna ihale edilen ve 2018 yılında bitirilmesi gereken Kaş Kasaba Kıbrıs Baraj inşaatının henüz başlamadan bitti gibi gösterilmesi oyununu Meclise taşıdı .

facebook-paylas
Güncelleme: 11-09-2022 03:44:18 Tarih: 07-09-2022 14:19

Hasan Subaşı: Kim kimi kandırıyor?

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Kaş’ın Kasaba Mahallesi’nde 2015 yılında temeli atılan bölgenin en önemli ihtiyacı olan sulama suyu temini için ICC Grubuna ihale edilen ve 2018 yılında bitirilmesi gereken Kıbrıs Barajı’nın, müteahhit firma tarafından bitti gibi gösterilmesine rağmen çivi dahi çakılmadığını dile getirerek, bu akıl almaz kandırmacayı meclise taşıdı ve “Kim kimi kandırıyor?” diye sordu.

Hasan Subaşı; Tarım ve Orman Vahit Kirişçi tarafından cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığına konu ile ilgili bir soru önergesi verdi. Subaşı önergesinde, bölge için çok gerekli olan sulama suyu barajı inşaatının 2015 yılı DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edildiğimi hatırlatarak, şunları söyledi:

35 Bin dekar tarım arazisi sulanacaktı
DSİ 13. Bölge Müdürlüğü ile Yüklenici ICC Grup İnş. Tic. Ltd. Şti arasında Kasaba Kıbrıs Barajının sözleşmesi gereğince barajın 1100 günde tamamlanması planlanmıştı ve 2018 yılında bitirilmesi gerekiyordu. Temel atma töreni 16.04.2016 tarihinde yapılan barajın, 45 milyon TL'ye mal olması planlanırken ülke ekonomisine yıllık 80 milyon TL katkı sağlayacağı ve barajın kendini 6 ay gibi kısa sürede amorti edeceği ifade edilmişti.

Antalya Kaş Kasaba Barajı Projesi; Kasaba mahallesi ve etrafındaki mahallelerin yıllardır özlemle beklediği bir projedir. Baraj inşaatına başlanması yöre halkını sevindirmiştir. Zira, baraj yapıldığı takdirde 35.170 dekar tarım arazisi sulanacaktı.

İşi Bırakan Müteahhit firma işi bitmiş gösteriyor
Ancak bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadığını, yöredeki sulama suyu sıkıntısı çeken üreticilerin mağdur bırakıldığını söyleyen Antalya Milletvekili Hasan Subaşı,  işi en garip yanını da şöyle dile getirdi:

“Müteahhit firma, inşaatı bırakmıştır, ancak firmanın internet sitesinde yer alan bilgilere göre ‘Tamamlanan Projeler’ başlığı altında Kaş Kasaba Barajı Projesi bitirilmiş ve teslim edilmiş olarak gösterilmektedir. Bu nasıl bir aldatmacadır. Kim kimi kandırıyor, yoksa bu işte beşli çeteye uygulanan bir kıyak mıdır” dedi ve bakan Kirişçi’ye su soruları yöneltti:

Kaş Kasaba Barajı inşaatı devam edecek mi? Proje devam edecek ise ne zaman bitirilecektir? Devam etmeyecek ise neden rafa kaldırılmıştır?
ICC Grup inşaata devam edecek mi? Yoksa bakanlığınız tarafından proje başka bir şirkete mi devredilecektir? 2018 yılında tamamlanması gereken baraj inşaatı, 4 yıl geçmesine rağmen bitirilmemiştir. Bu konuda şirket hakkında cezai işlem uygulanmış mıdır?

Kaynak : antalya haber






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI