1xbet betist supertotobet
Bugun...



"İnşaat sektörü durma noktasında!"

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, sektörün son yapılan zamlardan sonra etkilendiğini başta demir olmak üzere beton ve çimento ile diğer tüm malzemelere yapılan zamların sektörü durma noktasına taşıdığını söyledi. Atılgan Sert, “Ne sebeple bu zamların yapıldığı bilinmemekle birlikte üreticiler ve tedarikçiler yaptıkları bu zamlar sonrası adeta kendi ayaklarına kurşun sıkmaktadır” dedi

facebook-paylas
Tarih: 16-12-2020 19:24


Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı ve aynı zamanda Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi Atılgan Sert, son dönemde inşaat malzemelerine yapılan zamlar nedeniyle sektörün zor günler yaşadığını artışı yaşanmayan hiçbir ürünün kalmadığını belirtti. Atılgan Sert, “Üretici ve tedarikçi adeta kendi ayağına kurşun sıkmaktadır. Bu zamların nasıl ve ne sebeple yapıldığı da bilinmemektedir. Sektörümüz durma noktasına gelmiştir. Zamlar inşaat sektörümüzün üretim hacminde büyük oranda düşüş ve durma noktası yaşatacaktır” dedi

Başkan Atılgan Sert, “Bir çok üretici yurt dışı satışlarına aldanıp yerli tüketiciyi görmezden gelerek hareket etmektedir. Fakat büyüme hep beraber kol kola elde edilebilecek bir anlayıştır. Sırf para kazanma uğruna yapılan bu hamleler sonuçta ülkemizde ciddi sonuçlar doğurması mümkündür. Rant ve tekelleşme ortamı oluşmuştur. Hammadde yok diye üretimini durdurup bir hafta sonra iki misli fiyat ile üretim yaparak ortaya çıkan üreticilerin döviz kuru arttı bahaneleri ile karşılaşmaktayız. Bu sözünü ettiğimiz hammaddelerin tamamı ülkemizden çıkmaktadır. 250-300 alt grup sektörü tedarik eden İnşaat Sektörü bu yanlış uygulama ve para hırsı nedeniyle adeta durduracak” diye konuştu.

Başkan Atılgan Sert, “Eğer bu yanlış uygulama ve fiyat politikası aynı hırs ve adaletsiz şekilde devam ederse, sektörün üretim hayatı durur, milyonlarca sektör çalışanı işsiz kalır, evlerine ekmek götüremez duruma düşer. Ülkesi için canla başla çalışan bu insanlara sektörün can damarı kanallarına bunu yapmak ihanettir. Yaşanan bu hayasızlığa karşı Rekabet Kurulumuz başta olmak üzere, TOBB ve Ticaret Bakanımıza çağrımızdır. Sektörümüzün geleceğine etki eden ve gerçeği yansıtmayan fiyat zamlarının ivedilikle incelenmesini, haksız kazan ve rant sağlayan firmalara yaptırım uygulanmasını acilen beklemekteyiz” dedi.

“Market zincirleri ve zaruri gıda satışının yapıldığı yerlerde nasıl ki denetleme fiyat farklarının önlenmesi çalışmasını yürütülmekteyse sektörümüzde yaşanan suni fiyat artışlarını da aynı anlayışta takip edilmesi gerekiyor”  diyen Başkan Atılgan Sert, “İhracat uğruna bir ülkenin en büyük sektörü yok edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Dövizin karşısında güç kaybedildiği yetmezmiş gibi bir de fiyat artışlarıyla inşaat sektörü yok edilmeye çalışılmaktadır. Gerek Konfederasyonumuz, gerekse yerelde alnının teri ile sektörün can damarı olmayı sürdüren işini ciddi ve büyük bir disiplinle, kurallara ve yasalara uyarak hizmet veren müteahhitlerimizin bir eylem planı içinde olması kaçınılmaz görülmektedir. Bununla ilgili konfederasyonumuz ve genel başkanımızın da içinde bulunacağı görüş ve paylaşımlarda hükümetimize ve ilgili bakanlığa bir mesaj vermek ve bu konuya dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI