1xbet betist supertotobet
Bugun...



İş dünyası dijital ortamda pazarlayacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Ülkeler ve firmalar için önemli birer pazarlama alanı olan fuarların artık dijital ortamda gerçekleşiyor olması, hem iş dünyası hem de ülkeler açısından yepyeni bir döneme giriş yaptığımızın en büyük kanıtlarından biridir“ dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-07-2020 18:04:24 Tarih: 07-07-2020 17:48

 İş dünyası dijital ortamda pazarlayacak!

Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların yurt içi ve yurtdışında tanıtımını amaçlayan MÜSİAD 1. Bölgesel Dijital Ticaret Fuarı, online olarak ziyarete açıldı.

Pazarlama dijital ortamda
MÜSİAD Genel Başkanı Abdrurahman Kaan, Adana, Antalya, Alanya, Burdur, Denizli, Fethiye, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin, Muğla ve Uşak’taki şirketlerin stantlarının yer alacağı Bölgesel Dijital Ticaret Fuarı’nın 7-13 Temmuz tarihleri arasında ziyarete açık olacağını belirtti.

İş dünyası için verimli bir süreç
Bugün yüzlerce katılımcının stant kuracağı, bölgesel ve uluslararası binlerce ziyaretçinin giriş yapacağı Dijital Expo Fuarı’nın, salgının zorunlu kıldığı dijitalleşme eğiliminde iş dünyası adına verimli geçeceğine inandıklarını söyleyen Kaan, dünyanın bir çok ülkesinden katılımcıyı ağırlayan ve Türk iş insanları ile buluşturan bu önemli organizasyonda emeği geçenleri kutladı ve fuarın hayırlı iş birliklerinin ve bereketli kazançların kapısını açmasını temenni etti.

"Sanayi kapasitemiz ile ayrıştık"
Pandemi sonrasında küresel sistemin yeni bir düzen arayışı içerisinde olacağından hareketle, bütün hazırlıkları  bu yönde yaptıklarına dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, gün sonunda virüs salgınının kendi toplumu ve ekonomisi üzerindeki etkilerini daha iyi yönetecek ülkelerin, salgın sonrası muhtemel küresel ve bölgesel güç dağılımında oldukça avantajlı bir konuma yükseleceklerinin altını çizdi. Kaan bu konuda şunları söyledi: “Bu salgın, bütün dünyaya milli sanayinin önemini bir kez daha hatırlattı. Sadece hizmetler sektörüne dayanan ekonomilerin doğal olarak bu süreçte çok daha ağır hasar aldığını, ülkemizin ise mevcut sanayi kapasitesiyle diğer ülkelerden olumlu bir şekilde ayrıştığını görüyoruz."

“Bu kapsamda; esnek üretim kapasitemiz ve büyük piyasalara yakınlığımız sayesinde, çevre ülkelerle kıyaslandığında, Türkiye’nin büyük bir üretim üssü olmaya aday olduğunu rahatlıkla ifade ediyoruz. Bu fırsatın, birçok sektörümüzü ve her kapasitedeki üretim gücünü kapsayacak şekilde, oldukça geniş bir çerçevede olanak tanıyacağına inanıyoruz. Elbette bu sürecin hem pozitif, hem de maalesef negatif anlamda ayrışan sektörleri de olacaktır. İlk bakışta; tıbbi malzeme ve hizmetler, gıda üretimi ve perakende, bilgi ve iletişim teknolojileri ve e-ticaret sektörü için büyük avantaj sağlama potansiyeli taşıdığını söyleyebiliriz."

“Salgın sürecinden en olumsuz etkilenecek sektörlerin ise; turizm ve konaklama, her türlü hava-deniz-kara taşımacılığı, fuarcılık, eğlence, otomotiv ve inşaat sektörleri olacağını tahmin edebiliriz.  Ancak bundan sonraki süreçte, sektör ayrımı olmaksızın bütün işletmelerin sanal çalışma ve iletişimi destekleyen araçlara verdikleri önem ve yatırımlar da hızlı bir şekilde artış kaydedecektir.

Diğer yandan işgücünde sürekliliğin sağlanması adına, dijitalleşmeye olan ilgi de artacaktır. Dijitalleşme süreci, iyi değerlendirildiği takdirde birçok avantajı da beraberinde getirecektir. Bilhassa KOBİ’lerimizin dijitalleşmeye yönelik ilgi ve iştahlarının artması durumunda, üretimde ciddi bir verimlilik artışı sağlanacaktır.  Yine bu kapsamda, çok kârlı ve yüksek hacimli bir iş kolu olan e-ihracat da önemli bir potansiyel barındırmaktadır. Bu nedenle; dinamik nüfusumuz ve iş yapabilme becerilerimiz sayesinde, bu dönüşümün gereklerini doğru okuyarak hareket etmemiz elzemdir. İç piyasada reel sektör ve tüketicilerimiz için sunulan ve sunulacak olan ilave destekler, dış piyasada ise oluşacak muhtemel fırsat ortamlarının iyi değerlendirilmesi neticesinde; ülke olarak bu süreci en az hasarla kapatacağımıza inanıyoruz.

"Soluklanmak gibi bir lüksümüz yok"
Dijital fuarın ülkemizde birçok şehrin iş insanı ile dünyanın farklı bölgelerinden iş insanları ile buluşturma misyonu ile fark yarattığını aktaran Kaan, insanları biraraya getiren bu toplantının yüz yüze ve karşılıklı olması yerine dijital ortamda planlayarak oluşturdukları korona tedbirleri kapsamında iyi bir alternatif olduğuna temas etti.  İş insanlarının her türlü zor şartta, her koşulda iş yapabilme becerisine sahip olduğunu vurgulayan Kaan, ‘bizim durmak, soluklanmak gibi bir lüksümüz yok’ diyerek ülkenin ekonomisine katkı sağlamak devam etmek zorunda olduklarını aktardı.

Korona dönemi daha belirsiz bir dönem
Koronavirüs pandemisinin dünya genelini olumsuz etkilediğini belirten Abdurrahman Kaan, “Dünyadaki 2008 finansal krizinin ardından da yepyeni bir küresel sistemden bahsediyorduk. Ancak; her değişim kendi içinde birtakım belirsizlikler barındırsa da, koronavirüs salgınının geçmiş krizlere nazaran, çok daha fazla bilinmezliği bizlere sunduğunu görüyoruz.

2008 krizinden bu yana süregelen birçok sorunun, çok daha farklı format ve düzeylerde küresel ekonomi üzerindeki etkisini sürdüreceğini tahmin edebiliriz. Bunların başında da küresel ekonomideki güç mücadelesinin daha da sertleşmesi gelecektir. Nitekim son birkaç yıldır “ticaret savaşları” ve “yeni korumacılık” söylemleriyle zirve yapan ABD-Çin çekişmesinin, covid-19 kriziyle yeni bir boyut kazandığını gözlemliyoruz. Buna ilaveten virüsün en hızlı yayıldığı bölgelerin başında gelen AB’nin geleceği de belirsizliğini koruyor” dedi.

MÜSİAD büyük katkı sağladı
Öte yandan MÜSİAD’ın kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin kalkınması için çalıştığını söyleyen Kaan,  MÜSİAD’ın gerçekleştirdiği organizasyonlarla, ülkenin gelişmesine büyük katkı sağladığını vurguladı.  Genel Başkan Kaan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, Türkiye sevdalısı iş insanları olarak durmaksızın çabalıyor, dünyanın dört bir yanında kurduğumuz teşkilat ağımızla, başta üyelerimiz olmak üzere tüm iş insanlarımıza fırsat kapıları aralıyoruz.

Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda “Meselemiz Türkiye” mottosuyla hareket ediyor, düzenlediğimiz etkinliklerle, yerli ve yabancı iş insanlarını buluşturuyoruz. Ülkemizin ve iş dünyamızın dünya pazarlarındaki etkinliğinin artırılması amacıyla, 30’uncu yaşımızı kutladığımız bu yıl, MÜSİAD EXPO 2020 fuarımızı TÜYAP İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğiz.

İlk kez “hibrit” formatında, yani hem fuar merkezinde fiziki olarak hem de yurt dışından gelemeyen iş insanlarımız için sanal ortamda gerçekleştireceğimiz fuarımızda, her zaman olduğu gibi bu yıl da iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiriyoruz.

IBF, B2B görüşmeleri, maliyeti düşüren ve estetik açıdan daha iyi bir görüntü sağlayan yeni stant tasarımlarıyla MÜSİAD EXPO, iş dünyasına yine zengin bir içerik sunuyor. Fuar tarihinden önce başlayacak olan sanal görüşmeler, fuar boyunca sürecek ve inanıyoruz ki başarılı anlaşma ve iş birliklerine bir kez daha büyük bir mutlulukla tanıklık edeceğiz, vesile olacağız. 18-21 Kasım tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle düzenleyeceğimiz MÜSİAD EXPO 2020 fuarımıza, şirketlerini büyütmek ve yeni pazarlar bulmak isteyen tüm üyelerimizi ve iş insanlarımızı bekliyoruz”

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI