1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kadınların hayatları Mikro Kredi ile değişiyor

Antalya Mikro Kredi Şubesi tarafından Antalya merkez ve Alanya ilçesine verilen mikro krediler ile, kadınlar kendi işlerini kurarak, hayatlarını değiştiriyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-12-2020 20:03

Kadınların hayatları Mikro Kredi ile değişiyor

Antalya Mikro Kredi Şubesi, Antalya il genelinde ve Alanya ilçesinde 396 üyesi ile kadınların yaşamlarını değiştirdi. 2003 yılında Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül tarafından Türkiye’de başlatılan Mikro Kredi çalışmaları, ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da kadınların ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Antalya Mikro Kredi Şubesi, Şube Müdürü Yağmur Aktaş ve Saha Sorumlusu Yunus Emre Sungur’un çalışmaları ile 396 kadın üyeye hizmet veriyor.

BANGLADEŞ’TEN TÜRKİYE’YE
Ülkemizde yaygınlaşan Mikro Kredi, ilk olarak 1976 yılında Chittagong Üniversitesi Ekonomi Profesörü Muhammed Yunus tarafından başlatıldı.  Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül’ün destekleri ile ilk olarak Diyarbakır’da başlayan mikro kredi uygulaması 15 yıldır ülkemizde gelişerek, büyümeye devam ediyor.

ANTALYA DA 396 KADIN YARARLANIYOR
Antalya Mikro Kredi Şubesi, kadınlara 1500 TL ile 10.000 TL arasında dağıtılan mikrokredi, özellikle ev kadınlarının yeni işyerleri açmasını da sağlayarak istihdam yaratıyor. Mikro Kredi’den ise Antalya’da 396 kadın yararlanıyor. Mikro Kredi Antalya Şubesi, Antalya  merkez başta olmak üzere, Alanya ilçesinde ve Manavgat ilçesinde yaşayan kadınlara hizmet veriyor. Mikro Kredi Antalya Şubesi, kadınların kendilerine başvurması halinde, evlerine giderek, mikro kredi hakkında eğitim verip, mikro kredi kullanmalarını sağlıyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI