1xbet betist supertotobet
Bugun...



Küçük çocuklar, virüsü daha çok mu bulaştırıyor?

Bilimsel araştırmalara göre, korona virüsünü taşıyan küçük çocukların, toplum içinde bu hastalığın yayılmasında önemli etkiye sahip olduğu açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-08-2020 18:23:36 Tarih: 08-08-2020 15:16

Küçük çocuklar, virüsü daha çok mu bulaştırıyor?

JAMA Pediatrics adlı akademik dergide yayınlanan araştırmada elde edilen verilere göre, küçük çocukların korona virüsünün, toplum içinde yayılmasında önemli taşıyıcılar oldukları ve bu yeni bilgilerin korona ile ilgili mevcut yaygın bilgilerle ters düştüğü belirtildi. 5 yaşın altındaki çocukların burunlarındaki korona virüs genetik materyali miktarının çocuk ve yetişkinlere kıyasla 10 ile 100 kat arasında fazla olduğu bildirildi.


Araştırmacılar 23 Mart ile 27 Nisan arasındaki dönemde, hastalığı orta şiddette seyreden 145 kişiden, belirtiler başladıktan 1 hafta sonra burun örnekleri aldı. Hastalar 5 yaşından küçük çocuklar (46 kişi), 5 – 17 yaş arası çocuklar (51 kişi) ve 18 – 65 yaş arası yetişkinler (48 kişi) şeklinde 3 gruba ayrıldı.


Araştırma ekibi, küçük çocukların üst solunum yollarında 10 ile 100 kat kat fazla SARS-CoV-2 virüsüne rastlandığını açıkladı ve şunları ekledi: “Elde ettiğimiz veriler, küçük çocukların toplum içerisinde SARS-CoV-2 bulaşmasında büyük rol oynadığını gösteriyor. Okul ve gündüz bakım evlerindeki yakın mesafeler ve çocukların davranışsal alışkanlıkları, SARS-CoV-2 virüsünün toplum içinde çoğalması endişelerini arttırıyor. Toplumsal kısıtlamaların gevşetildiği bir dönemde bu oldukça önemli.”

Çocukların COVID-19 nedeniyle ağır hastalık geçirme ihtimalinin daha düşük olması birçok sağlık çevresi tarafından kabul edilse de, çocukların hastalığı ne kadar yayabileceği tartışılıyor.

 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI