1xbet betist supertotobet
Bugun...



Miniklerden çevre temizliği

Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, Çamyuva Mahallesi sahilinde çevre temizliği yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2023 11:53

Miniklerden çevre temizliği

Etkinliğe, Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Oya Aslantaş ile öğretmenler ve minik öğrenciler katıldı.

Okul öncesi, ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla uygulanan eko okullar programı kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Çamyuva Mahallesi sahilinde yapılan temizlik etkinliğine katılan minik öğrenciler ve öğretmenler, sahilden çok sayıda cam, pet şişe ve diğer atıklardan topladı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşması gerektiğini belirterek, çevre temizliğine katılan öğrencileri kutladığını söyledi.

Yapılan temizlik çalışmasında çevrede en çok cam ve plastik şişe olduğuna dikkat çeken Minta, "Maalesef doğada cam ve plastik şişeler kendiliğinden olmuyor. Tüm bunları biz büyükler çevreye attığımızı düşünüyorum. Ancak bugün küçük öğrencilerimiz, bizlere büyük bir ders verdiler. Biz büyüklerin kirlettiği sahili, küçük yüreklerini ortaya koyarak temizlediler.” dedi.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, yaşanılabilir bir doğa için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Minta, belediye olarak çevre temizliği konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini kaydetti.

Minik öğrencilerin topladığı çöpler daha sonra belediye ekipleri tarafından araçlara yüklendi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI