1xbet betist supertotobet
Bugun...



Muhittin Böcek'in tedavisinde inanılmaz ihmal iddiası...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in covid-19 hastalığına yakalanması sonrası uzun süren tedavisi, tedavi gördüğü hastanenin sorgulanmasına neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-09-2020 11:08:22 Tarih: 30-09-2020 07:16

Muhittin Böcek'in tedavisinde inanılmaz ihmal iddiası...

Önce yaptığı testlerin yanlış olduğu ortaya çıkan Medical Park Hastanesi’nin ardından Memorial da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tedavisinde başarısız mı oldu? Konu ile ilgili yaptığı haber ile soru işaretlerini haberine taşıyan Antalya Ekspres Gazetesinden Esra Yağcı, hastanenin enfeksiyon hatası yaptığını iddia etti.

17 Ağustos’ta koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Memorial Antalya Hastanesi’nde tedavi altına alınan Başkan Muhittin Böcek’in 40 günlük tedavi sürecine rağmen başarı sağlanamaması ve  Böcek'in Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılması, vecap bekleyen soruları artırdı.

Süreci yakından takip eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın müdahalesi ile koronavirüsü yenmesine rağmen tedavi sürecinde akciğerleri büyük hasar gören Başkan Böcek’in Memorial’daki tedavi sürecinde bağlı olduğu makineden ‘mantar enfeksiyonu’ kaptığı, hastanenin buna engel olamamakla tedaviyi zora soktuğu öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Böcek’in hem mantar enfeksiyonu hem de akciğerlerindeki hasar tedavi edilmeye çalışılırken, daha rahat nefes alması için de trakeostomi uygulandığı açıklandı.

Öte yandan Memorial Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin başarısız olması nedeniyle zaman kaybedildiği, tedavi sürecinde büyük hasar gören akciğerlerinin ve mantar enfeksiyonunun süreci etkilediği belirtildi.

SORUŞTURULACAKLAR

Antalya’da koronavirüs ile mücadelede hatalar yapan iki hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından mercek altına alındığı, soruşturmaların da bizzat Bakanlık tarafından başlatıldığı bildirilirken, iki hastane ve yan kuruluşlarının korona konusunda test ve tedavilere devam edip edemeyeceğine Sağlık Bakanlığı karar verecek.




Kaynak: http://antalyaekspres.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI