1xbet betist supertotobet
Bugun...



Nusret Bayar: Binlerce Kamyon Kum Satmışlar!

Kaş’ta orman arazisinden binlerce kamyon kum çıkartıp sattıkları, stokladıkları ve kendi menfaatleri için kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan AKP’li isimlerle ilgili sert eleştirilerde bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Halk, bu yağmacı anlayışa sandıkta dur diyecektir” dedi

facebook-paylas
Tarih: 25-02-2021 15:11

Nusret Bayar: Binlerce Kamyon Kum Satmışlar!

Kaş’ın Ova Mahallesinde mahallelilerin ihbar ve şikayetleri doğrultusunda AKP üyesi Mustafa Bahar, AKP’li Mahalle Temsilcisi Osman Deniz Karataç, AKP Kaş Belediye Meclis Üyesi Nihat Uçar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tevfik Taner ile birlikte toplamda 20 kişi; “Orman arazisini kazma, alma, satma ve değişik yerlere stoklama ile çevreye, doğaya, ormana ve ekolojik dengeye zarar vermek” suçundan gözaltına alındı. Konuyla alakalı basına ve kamuoyuna açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, AKP’nin talan ve yağma stratejisinin ‘giderayak’ son sürat devam ettiğini dile getirdi.

Kamu mallarını satarak kazanç elde eden, kamu arazilerini kendi menfaatleri için kullanan AKP’li isimlere sert sözlerle yüklenen Başkan Bayar, “AKP’nin özellikle son yıllarda daha da hızlanan yağma ve talan stratejisi kendilerini sona ne kadar yakın hissettiklerini gösterir nitelikte. Giderayak ‘Ne götürebilirsek kardır’ mantığıyla hareket edip, ellerinin ulaşabildiği her yere uzanıyor, her yeri talan ediyorlar. Ne doğa, ne tabiat, ne kamu yararı… Hiçbir şey umurlarında değil! Tek düşündükleri kendi menfaatleri. Sefaletle yoğurulan halkın, bu yağmacı anlayışa sandıkta dur diyeceğinden kendileri de şüphe duymuyorlar. Halkın iktidarını kurduğumuzda tüm bu olanların tek tek hesabını soracağız!” şeklinde konuştu.

Binlerce Kamyon Kum Satmışlar!
Açıklamasının devamında olayla ilgili detaylı bilgi aktaran Başkan Nusret Bayar, “İddiaya göre sera atıklarının dönüşümünün sağlanması için açılan ihaleyi FAYBAHAR adlı şirket adına alarak Temmuz 2020’de çalışmalara başlayan AKP’li Mustafa Bahar’ın, Kaş Kaymakamlığında görevli Hasan Kalkanlı ile birlikte orman arazisinden çıkardıkları kumları kamyon başına 250-750 TL arası değişim gösteren bedellerle çeşitli kişilere sattıkları tespit edilmiştir. Aralarında AKP’nin Kaş Belediye Meclis Üyesi Nihat Uçar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tevfik Taner ile AKP’li Mahalle Temsilcisi Osman Deniz Karataç’ın bulunduğu toplamda 20 kişi bu olayla ilgili gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan Nihat Uçar, Tevfik Taner, Osman Deniz Karataç ile birlikte 3 kişi daha, kendi arazilerine kum taşıdıkları ve stokladıkları, kumların satılması ve stoklanmasına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle mahkemeye sevk edilerek yargılanmışlardır. Temmuz ayından itibaren toplamda 3 bin ile 5 bin kamyon (60 bin ile 100 bin metreküp) kumu çeşitli yollarla kendi menfaatleri için kullandığı tespit edilen bu isimlerin yargılanma süreci devam etmektedir” dedi.

AKP Sona Yaklaştıkça Talan Artıyor
Son dönemde buna benzer olaylara sıkça rastlandığını belirten Başkan Nusret Bayar açıklamasının devamında, “AKP’lilerden görmeye alışık olduğumuz yağma ve talan olaylarına bir yenisi daha eklenmiştir. Özellikle son dönemde artış gösteren, AKP’lilerin en üst yetkililerinden en alt kadrolarına kadar Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdüğü talan; sona ne kadar yakın olduklarını göstermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kamuya ait malları ve arazileri kendi menfaatleri için keyfince kullanan, halkın kullanım alanlarını yağmalayarak buralardan haksız kazanç elde eden AKP’li yöneticilere ve yandaşlara karşı mücadelemizi her alanda büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Yağmacılara ve menfaatçilere, hiçbir vatandaşımızın hakkını yedirmemek için çabalıyoruz! Halkın iktidarını kurduğumuzda, bu çabayı hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye harcayacağız!” ifadelerine yer verdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI