1xbet betist supertotobet
Bugun...



Nusret Bayar'dan sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, kız ve erkek öğrenciler için ayrı gün ve sınıflarda program düzenleyen Antalya Anadolu Lisesi yönetimini ve eğitimde gelinen noktayı sert sözlerle eleştirdi. Başkan Bayar, “Böyle bir uygulama basiretsizlik ve liyakatsizliğin göstergesidir” dedi

facebook-paylas
Tarih: 28-10-2020 10:30

Nusret Bayar'dan sert tepki!

Antalya Anadolu Lisesi yönetiminin, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında düzenlenen haftalık ders programında; kız öğrencilerle erkek öğrencileri farklı gün ve sınıflara ayırması hakkında basın ve kamuoyuna yazılı açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, okul yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Başkan Bayar açıklamasında, “Antalya’nın en seçkin okullarından Antalya Anadolu Lisesi’nde, yüz yüze eğitimin aşamalı olarak başlaması ile birlikte 12. Sınıf öğrencileri için hazırlanan ders programı; kız öğrenciler ve erkek öğrencilerin ayrı günler ve sınıflarda eğitim görecekleri şekilde düzenlenmiştir. Pazartesi ve Salı günleri erkek öğrencilerin, Perşembe ve Cuma günleri ise kız öğrencilerin eğitim gördüğü ‘Haremlik – Selamlık’ benzeri bu uygulamadan rahatsız olan öğrenci ve veliler; okul müdürü Hasan Akın’a konu hakkındaki şikayetlerini dile getirseler de okul yönetimi tarafından bu şikayetler dikkate alınmamıştır. Müdür yardımcıları ve öğretmenler dururken öğrencileri sınıflandırma görevini okul memurları mı yapmaktadır? Örneğin; 12-F öğrencilerinin, 16 kız ve 16 erkekten oluşan 2 farklı gruba ayrılması tamamen tesadüf müdür? Şayet öyleyse; öğrenci kaydı yapılırken de kız ve erkek öğrencileri ayrı ayrı gruplandırılarak bu durumun oluşmasına zemin hazırlamış olmaz mısınız?” ifadelerine yer verdi.

“Akıl ve Bilimi Rehber Edinen Nesiller İçin Mücadele Edeceğiz”
Açıklamasının devamında, AKP hükümetinin görev süresince eğitim sisteminde yaptığı değişiklikleri eleştiren CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, daha önceleri başarılarıyla gündeme gelen Antalya Anadolu Lisesi’nin kamuoyunda düştüğü durumu ‘üzücü’ olarak değerlendirdi. Başkan Bayar, “Antalya Anadolu Lisesi; eğitim ve öğretimdeki başarılarıyla devamlı gündeme gelen, mezunları ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde önemli görevlerde bulunan, öğrencilerin okumak, velilerin çocuklarını okutmak istediği bir okuldur. Böylesi bir eğitim kurumunun; laik ve karma eğitime karşı, yasalara göre suç teşkil eden bir durumla basında ve kamuoyunda yer alması oldukça üzücüdür.

Bu anlayış ve uygulama, okul yönetiminin basiretsizliği, liyakatsizliği ve siyaseten görevlendirildiğinin bir göstergesidir. Eğitimde reform adı altında 18 yıldır gerçekleşen değişim, ne yazık ki eğitim sistemini oyuncağa çevirmiştir. Dolayısıyla bu değişimler; bu ülkenin istikbalini, çocuklarının geleceğini düşünen yurttaşlarımızı oldukça korkutmuş vaziyettedir. Hiç şüphe yok ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk seçimlerde iktidara geleceğiz. İktidara geldiğimizde ise; eğitimde liyakat sahibi kadrolarla, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş eğitimin ışığında, akıl ve bilimi rehber edinen nesillerin yetişmesi için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI