1xbet betist supertotobet
Bugun...



Petrol şirketleri siber saldırıların hedefinde...

Petrol ve gaz sektöründeki 255 uzmanla gerçekleştirilen küresel bir ankete göre siber güvenlik harcamaları 5 kat arttı.

facebook-paylas
Tarih: 11-03-2020 17:54

Petrol şirketleri siber saldırıların hedefinde...

Petrol ve gaz sektöründeki 255 uzmanla gerçekleştirilen küresel bir ankete göre siber güvenlik harcamaları 5 kat arttı. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, enerji sektöründeki şirketlere yönelik siber saldırıların ulusal güvenliği de ilgilendirdiğinin altını çiziyor.

Petrol ve gaz sektöründeki şirketlerin sürdürülebilir iş modellerine geçmesi hızlandıkça, dijital dünyaya da önemli yatırımlar yaptıkları görülüyor. Bu durumun, varlıklarını ve itibarlarını korumak isteyen şirketler için siber güvenliğe daha fazla yatırım yapmaları anlamı taşıdığını belirten Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, özellikle petrol şirketleri gibi enerji sektöründeki şirketlere yönelik saldırıların ulusal güvenliği de ilgilendirdiğini belirtiyor.

5 Kat Arttı

255 sektör uzmanının görüşlerinden oluşan küresel bir anketin sonuçlarına göre, siber güvenlik, şirketlerin en büyük yatırım odağı ve iş performansı üzerinde en büyük etkiyi yaratan teknoloji olarak ortaya çıktı. Ankette, hangi dijital teknolojilere yatırım yapıldığına dair sorulan soruya ise katılımcıların %61’i, siber güvenlik yanıtını verdi. Aynı anketin 2017 sonuçlarında ise bu oran sadece %12’ydi.

Hedef Ulusal Güvenlik

Raporda, petrol şirketlerinin siber güvenliğe odaklanmasının ardındaki kilit faktörlerden birinin şirket varlıklarını ve itibarlarını korumak olduğu da belirtildi. “Petrol şirketlerinin operasyonları, giderek artan bir tehdit altında kaldıkça siber güvenlik; paydaşlar, tüketiciler ve hükümet için daha önemli hale geliyor.” diyen Barbaros Akkoyunlu, “Saldırıları yönetmek sadece itibarı korumak, fiyatı ve operasyonları paylaşmak değil, aynı zamanda ulusal güvenlik gibi daha büyük bir sorumluluğun parçasıdır.” ifadelerinde bulunuyor. Petrol ve gaz sektöründeki şirketlerin siber güvenlik önlemlerine büyük ölçüde yatırım yapmaya devam etmesi gerektiğini belirten Akkoyunlu’ya göre, bu sektörde çalışan kişilerin de siber güvenlik farkındalığının artırılması gerekiyor.

Ankette katılımcılara, iş performansı üzerinde en büyük etkiyi yaratan teknolojiyi adlandırmaları istendiğinde, katılımcıların %16'sı tekrar siber güvenliği işaret etti. Bu oran, 2017'de %9 seviyelerindeydi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI