1xbet betist supertotobet
Bugun...



Rafet Zeybek çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek 2015 yılında yapılması gereken ve yıllardır yapılmayan Serik İlçesi Ziraat Odası seçimlerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-06-2020 19:03:38 Tarih: 09-06-2020 11:40

Rafet Zeybek çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı.

ÇİFTÇİNİN İRADESİ YOK SAYILIYOR

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, 01.02.2015 tarihinde yapılacak olan Serik İlçe Ziraat Odası seçimi için yapılan delege seçimlerindeki şikâyetler nedeniyle, yargı kararı ile seçimin iptal edilip yenilenen delege seçimi ile yeniden yapılmasına dair mahkemenin kararına rağmen, beş yıla yakın bir zamandır seçimlerin neden yapılmadığını sordu.

CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde Serik Ziraat Odası seçimlerinin neden yapılmadığını ve gerekçesini sordu. Kesin yargı kararının beklenilmesi halinde ise ülkemizde uzun süren yargı süreçleri boyunca mevcut kayyumun yönetimde mi kalacağını da soran CHP’li Zeybek verdiği önerge ile birlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Serik’te yıllardır Ziraat Odası seçimleri yapılmamaktadır. Oda seçimlerinin yapılmaması çiftçinin özgür iradesinin engellenmesi demektir. Tarımsal üretimde Antalya ve Türkiye için önemli bir yer tutan Serik’te tarımı doğrudan ilgilendiren, çiftçilerin birlikteliğini etkileyen en önemli kuruluşta demokrasi yok sayılmaktadır. AKP döneminde çiftçi bankalara borçlandırılmış, girdi maliyetleri artmış, pazarları daraltılmıştır, tüm bu sorunlarla birlikte çiftçileri temsil eden kurumlarda demokrasilerde örneği olmayan bir şekilde, üye ve delegelerinden mahrum bırakılmaktadır.” 

ZİRAAT ODASI SEÇİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ayrıca verdiği soru önergesinde Serik Ziraat Odası seçimlerinin ne zaman yapılacağını sordu. Oda seçimlerinin vakit kaybedilmeden delegelerin özgür iradeleri ile biran önce yapılması gerektiğine vurgu yaptı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARIM & HAYVANCILIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI