1xbet betist supertotobet
Bugun...



Saadet Partisi: “Kucaklayıcı olmalıyız”

Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Karaman, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği Elazığ depremine dair açıklamada bulundu. Karaman, "Merkez üssü Elazığ/Sivrice olan ve birçok çevre ilimizde hissedilen deprem sebebiyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Allah beterinden korusun" dedi

facebook-paylas
Güncelleme: 27-01-2020 18:04:50 Tarih: 27-01-2020 15:37

Saadet Partisi: “Kucaklayıcı olmalıyız”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı Aylık Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Karaman’ın katılımıyla gerçekleşti.
 
Toplantıda İl Başkanı Ramazan Düzen güncel konular üzerine değerlendirmelerde bulunurken Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Karaman’da Elazığ depremine değindi. Karaman, Elazığ depreminin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, ” Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Hak’tan temennimiz, bir daha ülkemizde ve coğrafyamızda doğal afetlerin yaşanmaması yönündedir. Depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Bugünler en hassas dönemlerimiz. Bir an önce yaralarımızı sarmamız lazım. Bu günler geçtikten sonra da yaşanan olaylardan ders alıp önlem almamız gerekir” ifadelerini kullandı.


Karaman, partisinin kutuplaşmaları azaltarak kucaklayıcı olması gerektiğini dile getirdi. Karaman, “Mart ayında bir erken seçimle karşılaşabiliriz. Ekonomik kaynakların iyi kullanılamaması, işsizlik rakamlarının artması bu seçimi gerçekleştirebilir. Baskın partiler önce ‘Seçim yok’ diyorlar ama sonra seçime gidiyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Teşkilat toplantılarının çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Karaman, “Genel merkezimizde il başkanları toplantısının ne zaman yapılacağı bellidir. Hiçbir idarecimiz bu tarihe başka bir program koyamaz. İl divan toplantılarımızın da tarihi bellidir ve il başkanlarımız için geçerli olan kurallar sizler için de geçerli” diye konuştu. Karaman, “Bizlerin yıllık programları belli olduğu için musalla taşı dışında mazeret bildirmiyoruz, sizlerin de bu şekilde toplantılara katılım sağlamanız lazım” dedi.


Teşkilatlanmanın olmadan iktidara gelinemeyeceğini aktaran Karaman, “Bunlar olmazsa bu ülke kurtulmaz. Dört bir yanımızda tehlike çanları çalıyor. Irak, Suriye bölünmüş, şimdi İran ile uğraşıyorlar. İran’dan sonra sıra Türkiye’ye geliyor. Adamlar bu amaçlarına ulaşmak için yüz yıllık planlar yapmış. Türkiye Irak ile dosttu. Zamanında kapalı olan petrol hatlarını açtık. Amerika bu coğrafyalarda üsler açtı. Bu ülkeler kimin için açıldı. Bu üsler İran ve Türkiye için kullanılacak. Bizler, birbirimizle kucaklaşmadan, gecemizi gündüze katmadan nasıl bu davayı savunacağız. Biz, bu davanın delisi olmak zorundayız. Bu davanın delisi olmazsak iktidara gelemeyiz” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin kucaklayıcı olması gerektiğini aktaran Karaman, “Komşularımızın hiçbiriyle dostluk ilişkimiz yok. 74 harekâtında Kıbrıs’a harekât yaptığımızda bize yardımcı olan Kaddafi bombardımana tutuldu. Libya dağıtıldı. Şimdi Libya’yı dağıtan ülkeler, buraya barış getirmek için gittiklerini söylüyorlar. Türkiye’de NATO’ya 6 gemi göndererek Libya’nın dağıtılmasına katkıda bulundu. Irak petrolü için dağıtıldı, Libya petrolü için dağıtıldı. Kolay bir dönemden geçmiyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle bizler kucaklayıcı olmalıyız. Öncelikle kendi arkadaşlarımızı bu davanı içinde tutacağız ve davamıza yeni insanlar katacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Ülke yararına eleştirilerde bulunduklarını belirten Karaman, “Genel başkanımız bazen, bazı konuları yüksek perdeden dile getiriyor. Bunun sonucunda AK Parti içinden bazı vekiller bize hak veriyorlar. Ama bunları kabul etmeleri halinde partiden atılacaklarını söylüyorlar. Bizim derdimiz, yanlışların düzelmesi. AK Parti, CHP ya da MHP… Kim olursa olsun sorunlar düzelsin. Biz ülkenin menfaatine çalışıyoruz, biz 82 milyonun yararına çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ülke gündeminin suni gündemlerle meşgul edildiğini aktaran Karaman, “Kanal İstanbul ile ülke gündemi meşgul ediliyor. Doğu Perinçek diye bir genel başkan var. Önceden kendi kanalında konuşuyordu, şimdi başka kanallarda da konuşuyor. ‘Türkiye ile Rusya ve Çin’in arasını ben yaptım’ dedi ve kimse çıkıp bu adam doğru söylemiyor demedi. Ayrıca ‘Kanal İstanbul yapılmayacak’ dedi. Bende bu adam Rusya ile Çin’in arasını yapıyorsa bunun söylediklerini bir düşünmek lazım dedim. Kanal İstanbul Rusya ile Amerika’nın müşterek menfaatlerine uygunsa bu kanal yapılır. Bu bağlamda Perinçek başkanın düşüncesine katılıyorum” dedi. 
 
Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin her kademesinde kardeşlik öne çıksın istiyoruz. Bu vatan bizimdir. 82 milyon vatan evladının kardeşliği çok önemli. Biz bu toprakları para vererek marketten satın almadık. Şehit kanıyla aldık. Saadet Parti şu ana kadar hiçbir ittifak içinde yer almadı. Bir ittifak kurulacaksa bunun adının ‘Türkiye İttifakı’ olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin bir ittifaka ihtiyacı vardır. İç politikada kardeşliğe ihtiyacımız var. 17 yıldır AK Parti iktidarı yönetiyor. Geldiğimiz noktada, dış politikamız iflas etmiş, ekonomimiz felç olmuş durumda. İç politikada kutuplaşma had safhaya çıkmış durumda” dedi.






Etiketler : Saadet Partisi

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI