1xbet betist supertotobet
Bugun...



Zarfta salatalık hareketine cevap geldi!

Korkuteli Belediye Başkanı Niyazi İşlek’in İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz’a zarf içerisinde salatalık göndermesinin ardından İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur ve İyi Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal bir basın toplantısı düzenledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-07-2020 14:45:37 Tarih: 23-07-2020 12:46

Zarfta salatalık hareketine cevap geldi!

İşte İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran'ın yaptığı açıklama:

"Sayın Basın Mensupları;

Ayrımcılığa yol açan, şiddete göz yuman ve şiddeti körükleyen; toplumsal cinsiyet eşitsizliği, toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılar, nefret söylemi ve tutumların üstesinden gelmek için İyi Parti olarak mücadele vereceğiz.

Özellikle son yıllarda kadına ve çocuklarımıza yönelik cinsel istismar ve saldırıların kabul edilemez olduğunu bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Pınar Gültekin kızımızın başına gelen vahim olayın bir daha tekrarlanmamasını diliyorum.

Değerli Basın Mensupları; Kavgamız; Siyaset yapanların orantısız zenginleşmesine karşıdır. Amacımız: Halka ve hakka hizmettir. Korkuteli kapalı pazar yerinin kaldırılıp, pazarın taşınmasına da, pazar yerinin yapılaşmaya, ranta açılmasına da karşıyız. Siyasette zenginleşenleri, halka rağmen siyaset yapanları, Korkuteli’yi ranta açanları teşhir etmek, salatalık siyaseti yapan ahlaksızları şikâyet etmek için bugün bir araya geldik.

İnsanın ömrü, günler değil, eserleri, hizmetleri kadardır. Hizmet, sektör olamaz, ancak sanat’dır. Fark şudur: Hizmet ettirme değil, etmektir. Doğru siyaset memleketin imkânlarını kendi lehine kullanmak yerine, kendi imkânlarını memleket için feda etmektir. Siyasete girenlerin orantısız şekilde zenginleştiği bir ülkede olmak istemiyoruz. Siyasetin amaçlarından biri belirli bir ahlak düzeyinin, ahlaki seviyenin oluşturulması ve sürdürülebilir kılınmasıdır.

MHP’li Korkuteli belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, halka rağmen siyaset, halka karşı icraat yapmakta ısrarcı olmaktadır. Siyasi terbiyeden maalesef nasiplenememiştir. Çukur siyaseti yapmaktadır. Korkuteli ilçe başkanımıza zarf içinde gönderdiği ‘’salatalık ‘’onun bize gönderdiği karakteri, çukura düşmüş kişiliği, halkın nezdinde‘’ sıfır ‘’olan itibarıdır. İyi Parti İl Başkanı olarak, Türk siyasetinde örneğine pek rastlanmayan bu siyasi ahlaksızlığı kınıyorum."

İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, sözü daha sonra İyi Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cem Tınkaz'a bıraktı. Tınkaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Basın Mensupları, öncelikle hepinize bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum. Basın toplantımızın amacı Korkuteli Belediye Başkanının tarafıma göndermiş olduğu zarf ve içinden çıkanlar ile ilgilidir.

Öncelikle bizler İyi Parti Korkuteli İlçe Teşkilatı olarak her zaman doğruların peşinde olduğumuzu demokratik çerçevede ilçemizde muhalefetlik görevimizi yerine getirmeye çalışan bir yapıyız.

İyi Parti Korkuteli İlçe Teşkilat olarak ilçemizde soran, sorgulayan ve öngörülü şekilde siyaset yapmaya çalışıyoruz. Diğer bir misyonumuz da vatandaşımızın haklarını korumaya çalışıyoruz. Demokrasimiz içerisinde muhalefetin eleştiri yapmaya saygı çerçevesinde ve kişisel hukuka dikkat ederek eleştiride bulunmasına tahammül etmek ve bunu dikkatle dinlemek gerektiğini düşünüyoruz.

Görüyoruz ki, ilçemizi belediye başkanı olarak yönetmeye talip olmuş ve halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanı bu yapmış olduğu seviyesiz hareket ile sadece bana değil kendisine oy veren vermeyen tüm ilçe halkına seviyesini ve yapısını göstermiştir. Ayrıca Türk örf ve adetlerinde böyle bir eylem yoktur, ne devlet erkanında ne de aile geleneklerinde bu tarz bir saygısızlık kabul edilemez.

Bu eylem Cemal Tınkaz olarak şahsıma değil, büyük İyi Parti ailesine yapılmış bir terbiyesizliktir. Tarafımıza yapılan bu eylem bizim için artık onur meselemiz olmuştur.

Bizim yapmış olduğumuz siyaset anlayışında şahsi menfaat ve çıkar yoktur. Ama gelin görün ki, Niyazi İşlek yapılan ve yapılacak olan hiçbir proje ile ilgili bizlerle paylaşmamış, ilçede her şeyi kulaktan duyma söylemlerle öğrenmiş durumdayız. Son meclisimizde ilçemizde yapılan yatırımlar ile ilgili 6 maddelik bir soru önergesi verdik, umuyoruz ki önümüzdeki ilk mecliste bu sorduğumuz soruların cevabını alır Korkuteli halkımız ile paylaşır, kafalardaki soruların cevaplarını alırız.

Elimizde denetim raporları mevcut ve en son mecliste bu rapor meclis tarafından onaylanmıştır. Ama açıklanan bu denetim raporunda gördüğümüz ve incelemeler sonucunda tespit ettiğimiz bazı sıkıntılı durumların olduğunu tespit ettik. Bu konu ile ilgili olarak da hukuksal haklarımızı kullanacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Bu yaşadığımız iğrenç olay taşı doğru yere attığımızı ve ne kadar haklı olduğumuzu açık olarak da göstermektedir.

Aslında sorulması gereken “bir belediye başkanı neden ve niçin bir ilçe başkanına salatalık gönderir?”


 

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI