1xbet betist supertotobet
Bugun...



Ahmet Hamdi Tanpınar ödülleri sahiplerini buldu

Kepez Belediyesi’nin edebiyat dünyasının usta isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar anısına bu yıl 8’ncisini düzenlediği ulusal edebiyat yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

facebook-paylas
Tarih: 20-12-2023 11:33

Ahmet Hamdi Tanpınar ödülleri sahiplerini buldu

Kepez Belediyesi’nin 8.  Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması Ödül Töreni Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın usta bir edebiyatçı olduğunu söyledi. Bir belediyenin neden Ahmet Hamdi Tanpınar’ı çok önemseyerek, onun adına edebiyat yarışması düzenlediğini açıklayan Başkan Tütüncü, “Bunun altında ne hemşehrimiz olması, nede yetkin aşkın bir edebiyatçı olması vardır. Elbette bu değerler çok önemlidir.  Ahmet Hamdi Tanpınar’ın hemşehrimiz olmasıyla iftihar ediyoruz. Antalya Lisesi mezunu olmasıyla çok iftihar ediyoruz. Bir hülya adamı olmaya başladığı yeri Antalya olarak tanımlamasından büyük mutluluk duyuyoruz. Şehrimizle ilgili güzel güzel metinler kaleme almış olması şehrimiz tarihi bakımından önem verilecek bir konudur. Ama biz Ahmet Hamdi Tanpınar’ı geçmişle gelecek arasında köprü kurmaya çalışan önemli bir kahraman olduğu için önemsiyoruz. Ondan Tanpınar’a çok değer veriyoruz.  İşte bu sebepten dolayı bu çalışmaları yapıyoruz. “dedi.

ŞANLI TARİHİMİZDEN MESAJLAR
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın usta bir edebiyatçı olduğuna değinerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Romanlarının satır aralarında şiirlerinde bizlere şanlı tarihimizden yönelttiği çok önemli mesajlar var. Biz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, Yahya Kemal’in, Necip Fazıl’ın, Cemil Meriç’in ve nice büyüklerimizin bakış açılarıyla hayata bakabilirsek, geçmişi onların bize öğrettikleri o kadim metodolojiyle    tekrar tatbik edebilirsek geçmişle bugün arasında çok güçlü bir bağ kuracağımıza yönelik önemli bir fırsatı elde edebileceğimizi düşünüyoruz. “ diye konuştu.

8 YARIŞMA 8 KİTAP
Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması’nda 9 yıllık bir emek olduğunu ancak pandemi sebebiyle ara verilmesinden dolayı bu yıl 8’ncisinin düzenlendiğini bildiren Başkan Tütüncü, bugüne kadar yarışmaya emek veren herkese teşekkür etti. Her yarışma yolculuğunu anlatan 8 tane kitabın kütüphaneler başta olmak üzere arşivlerde yerini aldığını belirten Başkan Tütüncü, “Her yıl farklı temalarla düzenlediğimiz yarışmamızın bu yılki teması da ‘Bilim Kurgu Öykü’ oldu. ‘Bilim Kurgu Öykü’ teması geçmişle gelecek arasında köprü olduğuna işaret eden çok güzel bir unsur olarak karşımıza çıktı.” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından 74 eserin değerlendirmesini yapan jüri üyelerine ve yarışmaya emeği geçenlere teşekkür plaketleri, dereceye girenlere de ödülleri takdim edildi. Yarışma tarihinde ilk kez birinci ve ikincilik ödülü 18 yaş altındaki iki lise öğrencisine verildi. Başkan Tütüncü, 8.  Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması’na katılan eserlerin yer aldığı kitabı törene katılan konuklar için imzaladı.

DERECEYE GİRENLER
1. Yelda Zorlu (ANTALYA)
2. Muhammed Enes Erdoğan (İstanbul)
3. Başak Işık (ANTALYA)
Teşvik Ödülü: Muhammed Yağarkar(ANTALYA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI