1xbet betist supertotobet
Bugun...



Tütüncü: “Kalpler ve gönüller sanatla birleşiyor”

“Akdeniz’den Esintiler” resim sergisinin açılışına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sanatın evrensel ikliminin her zaman kalpleri ve gönülleri bir araya getirdiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2023 11:25

Tütüncü: “Kalpler ve gönüller sanatla birleşiyor”

Ressam Mustafa Pişkin’in, “Akdeniz’den Esintiler” resim sergisi Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını açtı. Resim sergisi açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda sanatsever katıldı. 92 adet birbirinden renkli yağlı boya tablolarının yer aldığı serginin açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sanatın evrensel ikliminin her zaman kalpleri ve gönülleri bir araya getirdiğini söyledi. Başkan Tütüncü, “Sanata ve sanatçıya çok büyük kıymet veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman askerlerini, aziz şehitlerimizi bir kez daha şükranla saygıyla, minnetle anıyorum. Onun gösterdiği hedef, ülkü kalbimizde müstesna bir yere sahip. Bugün güzel bir serginin açılışında bir araya geldik. Onun sanat anlamında bize çizdiği ufukta kalbimizde, gönlümüzde bize yön veriyor. Bugün o ufukla o vizyonla bir araya gelmenin mutluluğu içindeyiz. “dedi.

DOKUMAPARK KÜLTÜR SANAT ADASI
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye olarak kültür ve sanata büyük kıymet verdiklerini söyledi. Dokumapark’ı örnek göstererek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “1950’lilerin ortasında temeli atılan, 1961’de hizmete açılan, 2003 yılında ekonomik değerini kaybetmesi sebebiyle üretimine ara verilen bu müstesna yerleşkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizdiği hedefle halkçı bir yaklaşımla burayı kültür sanat adasına dönüştürüp, halka armağan etmeliydik. Ve öylede oldu. Burası şimdi 13 ayrı müzesi, 3 kütüphane ve 2 anı evi, 4 salonlu sanat galerisinin olduğu Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan bir endüstriyel miras olarak varlığını sürdürüyor. Planları isteğe bağlı tescil edildi, bütün ağaçları plakalandırıldı. Artık buraya yeni bir yapı yapılamayacak. Mevcut yapılardan hiç biri yok edilemeyecek. Bitki dokusunu bırakın yok olmayı gün gün zenginleşerek geleceğe yürüyecek. Ama kültürle sanatla... Biz bizden önceki büyüklerimizin başta da Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayak izlerine basa basa ilerlediğimiz bir süreci takip ettik. Mutlulukla ifade etmek isterim. Türkiye’de TÜBİTAK işbirliğiyle kurulan 8 tane Bilim ve Teknoloji Merkezi var. Bilim ve Teknoloji merkezinin en büyüğü, en müstesnası olan  ‘Antalya Bilim Merkezi’ yine bu endüstriyel mirasın içinde yer alıyor. Her yıl 500 bin atölye çalışması yapılan bilim merkezinde on binlerce çocuk ve gencimiz geleceğe teknolojiyi öğrenerek yürüyor.” diye konuştu.

KEPEZ BELEDİYESİ’NE SANAT MÜZESİ
Konuşmasında belediyenin 6 katlı hizmet binasının sanat müzesine dönüştürüldüğünü de hatırlatan Başkan Tütüncü,  önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak bu müzenin Türkiye’de bir ilk olduğunu da sözlerine ekledi. Kalplerin ve gönüllerin sanatın evrensel iklimiyle bir araya geldiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, “Sanatın birleştirici ikliminde kalplerimizi gönüllerimizi bir araya getirmek sosyal devlet ülküsünün idealinin en önemli tezahürlerinden birisidir. “dedi. Antalya’nın tarihi itibariyle sanata çok kıymet veren bir şehir olduğuna da değinen Başkan Tütüncü, Antalya’ya binlerce yıllık insanlık tarihinde birçok medeniyetin geldiğini ve her zaman sanatın o medeniyetlerin ortak özelliği olduğunu söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ressam Mustafa Pişkin’e de birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, Ressam Mustafa Pişkin ile beraber sergiyi gezdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI