1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Yılın makine ödülü bilim üniveristesi'nden

Antalya Bilim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Gözde Turan, Journal of Gender Studies’de yayınlanan “The identity of ‘the other’ for sexual violence victims” makalesiyle 2017 Janet Blackman ödülüne layık görüldü

facebook-paylas
Güncelleme: 29-05-2018 17:18:41 Tarih: 29-05-2018 16:12

Yılın makine ödülü bilim üniveristesi'nden

Antalya Bilim Üniversitesi yaptığı akademik çalışmalarının ödüllerini almaya devam ediyor. Akademi dünyasının önemli yayın organlarından olan Journal of Gender Studies adlı dergide Antalya Bilim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Gözde Turan’ın yayınlanan makalesi yılın makalesi seçildi. Turan, The identity of ‘the other’ for sexual violence victims” makalesiyle 2017 Janet Blackman ödülüne layık görüldü.

  Antalya Bilim Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Gözde Turan araştırmasında Uluslararası toplum tarafından kurulan ilk sürekli uluslararası ceza mahkemesi olan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kurucu metni Roma Statüsü, her ne kadar cinsel saldırı suçları için kritik bir adım olarak görülse de, bu Statü’nün ve mevcut uluslararası ceza hukuku içtihatının sadece belli grupların üyelerini koruma altına aldığını savunmaktadır. Uluslararası veya uluslararası nitelikte olmayan silahlı çatışma durumlarında kurban ve fail olarak tanınan kişiler, ancak “belirli” niteliklere sahip grupların üyeleri olabilmektedirler. Uluslararası ceza hukuku, söz konusu grupların birbirlerine karşı uyguladıkları suçları kapsamı altına alarak, sistematik ve yaygın şekilde işlendikleri hallerde bile “grup-içi” cinsel saldırı suçlarını kapsam dışı bırakmaktadır.


 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI