1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kepez’e 17 kapalı pazar geliyor

Kepez’de 4 mahalleye daha kapalı pazar geliyor. Daha önce de, ilçede 9 mahalleye kapalı pazar yeri yapılmasıyla ilgili protokol imzalanmıştı. İlçede 4 kapalı pazarın yapımı ise devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 06-11-2023 16:04

Kepez’e 17 kapalı pazar geliyor

Antalya’nın Kepez ilçesinde, vatandaşların ve esnafın hava koşullarından etkilenmeden, sağlıklı ve modern ortamda alışverişlerini yapabilmesi amacıyla açık semt pazarları, kapalı pazarlara dönüştürülüyor.

Sokak pazarlarını kaldırarak yerine kalıcı pazarlar yapan Kepez Belediyesi, mülkiyetle ilgili sorunlarını çözerek, planlı şehirleşme sürecini başlattığı mahallelerine modern semt pazarları kazandırıyor.  

ŞEHİRLEŞEN MAHALLELERE SEMT PAZARI
Şehirleşen mahallelerde,  imar planı düzenlemesiyle belediyeye ait arsalarda kalıcı pazar yeri oluşturuluyor.Bu açık semt pazarları da, zaman içerisinde ve yatırım planlaması kapsamında kapalı pazar haline getiriliyor.

Açık pazar yerlerinin kapalı pazara dönüşümü, belediye ve esnaf temsilcileri eliyle gerçekleştiriliyor.

Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde ise birçok mahallenin semt pazarı ihtiyacı karşılandı. Sokak aralarına kurulan pazarlarların yerine, imar düzenlemesiyle kalıcı pazar yerleri yapıldı.

12 KAPALI PAZAR TAMAM
Önceki yıllarda Yeni Mahalle, Erenköy, Duraliler, Yeni Emek, Ahatlı ve Şafak mahallelerine kapalı pazar yeri kazandırıldı.

İlçenin kırsal kesiminde yer alan Başköy, Çamlıca, Odabaşı, Kızıllı, Kirişçiler ve Gaziler mahallelerine ise köy pazarı tasarımında kapalı pazarlar inşa edildi.

Mehmet Akif Ersoy, Düdenbaşı, Kütükçü ve Emek mahallerinde ise kapalı pazarların yapımı sürüyor.  Bu pazarlar, meclisten alınan karar kapsamında imzalanan protokolle belediye ve Kepez Pazarcılar ve İşletme Kooperatifi işbirliğinde inşa ediliyor.

13 MAHALLEYE KAPALI PAZAR MÜJDESİ
Esnafın ve vatandaşların hava şartlarından etkilenmeyeceği, sağlıklı ve güvenli ortamda alışveriş yapabileceği alanları oluşturmaya önem veren Kepez Belediyesi, kapalı semt pazarlarına yenilerini ekliyor.

Bu yatırım döneminde ilk kapalı pazar müjdesi, Göksu, Çankaya,  Beşkonaklılar,  Baraj,  Varsak Şelale, Varsak Karşıyaka, Varsak Altıayak, Karşıyaka ve Esentepe mahallelerine verildi.

Bu mahallelerdeki açık semt pazarlarının, çelik yapı sistemi çatıyla kapalı hale getirilmesi amacıyla Kepez Belediye Meclisi’nden karar alındı. Bu karar kapsamında Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcıları Odası arasında geçtiğimiz aylarda protokol imzalandı.

Başkan Hakan Tütüncü’nün imzaladığı protokol gereği Pazarcılar Odası, açık semt pazarlarının yerine kapalı pazar yerleri inşa edecek.

Kepez Belediyesi Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısından ise 4 mahalleye kapalı pazar yeri müjdesi geldi.

MECLİS KARARI VE PROTOKOLLE YAPILIYOR
Mecliste, Varsak Demirel, Altınova Menderes, Hüsnü Karakaş ve Kuzeyyaka mahallelerindeki mülkiyeti belediye ait olan açık semt pazarlarının yerine kapalı pazar yapılması teklifi kabul edildi. Bu kararın ardından pazar yerlerinin yapımıyla ilgili Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcıları Odası arasında protokol imzalanacak.

Yer tesliminin yapılmasından sonra da13 kapalı pazarın inşaatı başlayacak. Işıklandırması ve ses sistemi yapılacak olan pazar yerlerinde, zabıta bürosu, ibadet yeri, tuvaletler ve çöp toplama alanı bulunacak

Kapalı pazar yerlerinin, esnafa ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 13 mahalleye kapalı pazar yapılacak olmasının ciddi bir yatırım olduğunun altını çizdi. Başkan Hakan Tütüncü, mahallelerin modern kapalı pazar yeri talebini, imkânlar nispetinde karşılamaya çalıştıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Köyden mahalleye dönüşen kırsaldaki 6 yerleşim yerimize kapalı pazar inşa ettik. Dönemimizde Yeni Mahalle, Şafak, Duraliler, Erenköy, Yeni Emek ve Ahatlı mahallelerimize kapalı pazar kazandırdık. Mehmet Akif Ersoy, Düdenbaşı, Emek ve Kütükçü mahallelerimizde kapalı pazar yerlerimizin yapımı sürüyor. Bu pazarları esnafımızın desteğiyle ilçemize kazandırıyoruz. Sokak pazarlarımızın tamamına yakınını imarlı pazar alanlarına dönüştürdük. Şimdi de Antalya Semt Pazarcıları Odamızın desteğiyle 13 mahallemizdeki pazar yerimizi kapalı pazar haline getiriyoruz.  Semt pazarlarımızı kapalı hale getirerek esnafımıza ve vatandaşımıza hava koşullarından etkilenmeyeceği, sağlıklı, güvenli ve modern bir ortamda alışveriş yapabilme imkânı sunmuş olacağız. İmkânlar nispetinde açık semt pazarlarımızı kapalı hale getirmeye devam edeceğiz. ”

KAPALI PAZAR YERLERİNİN YAPILACAĞI MAHALLELER:
1-Baraj Mahallesi
2-Beşkonaklılar Mahallesi
3-Göksu Mahallesi
4-Varsak Şelale Mahallesi
5-Varsak Karşıyaka Mahallesi
6-Çankaya Mahallesi
7-Esentepe Mahallesi
8-Altıayak Mahallesi
9-Hüsnü Karakaş Mahallesi
10-Karşıyaka Mahallesi
11-Altınova Menderes Mahallesi
12-Varsak Demirel Mahallesi
13-Kuzeyyaka Mahallesi







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI