1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kepez’in 5 yıldızlı sağlık merkezi açıldı

Kepez Belediyesi’nin özel hastane konforunda inşa ettiği ‘Belediye Sağlık Merkezi’ düzenlenen törenle açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2018 08:55

Kepez’in 5 yıldızlı sağlık merkezi açıldı

 Kepez Belediyesi’nin özel hastane konforunda inşa ettiği ‘Belediye Sağlık Merkezi’ düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Sağlık Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Tütüncü, çok farklı bir belediyecilik anlayışının tespiti bakımından Belediye Sağlık merkezi’nin açılışının çok önemli olduğuna değindi. Türkiye’de çok az belediyede olan bu tesisin örnek olması bakımında büyük bir iftihar meselesi olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “2009 yılında göreve geldiğimizde  her belediye de olduğu gibi bizde de yasal bir zorunluluk olan  1 belediye tabibi ve 2 sağlık personeli mevcuttu. Yetişe bildikleri kadar doktor muayenesi yaparlar ve asıl vazifeleri defin ve cenaze raporlarını tanzim etmekti. Ekip, belediye binası içinde bir odada hizmet vermekteydi. İşte! Bugün, kocaman binası olan 200’e yakın çalışanının olduğu bir belediye sağlık merkezi karşımızda. “ dedi.

 

BSM’de 15 ayrı hizmet

Kepez Belediyesi’nin büyük bir sıçrama göstererek, 2010 yılında evde sağlık hizmetini başlattığına değinen Başkan Tütüncü, “Bu hizmetler için belediye hizmet binamızdaki odalar yeterli gelmedi. Bu hizmetleri yeterli bir hale getirelim istedik. Belediye Sağlık Merkezimizin projesi o günlerde o düşünceyle doğdu. Bu düşünceyle yola çıkarak hemşehrilerimize  ücretsiz yada çok küçük katkı payları ile hizmet veren bir sağlık merkezi armağan ettik. İş buralara kadar geldi. Belediye Sağlık Merkezi’nde 15 ayrı alanda hizmet üretmekteyiz. Sağlık Merkezimiz de;  Genel Cerrahi Polikliniği , Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Polikliniği , Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, 9 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Fizik Tedavi Merkezi, Kanser Tarama Merkezi, Göz Polikliniği, Tıbbi tahliller labratuvarı, diyetisyenlik hizmetleri, Aile Danışma Merkezi, psikolog, Evde Bakım ve Evde Sağlık Merkezi, Çağrı Merkezi, halk eczanesi, koruyucu hekimlik uygulamaları, Engelliler Koordinasyon Merkezi, Ozon Tedavi Merkezi bulunmaktadır” diye konuştu.

 

Türkiye'de bir ilk

Bu alanların her birinin hizmet üretmekte olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Ağız ve diş sağlığında önemli hizmet vermekteyiz. Kanal tedavisinden implanta kadar  bir çok hizmeti merkezimizde verebilecek alt yapıya sahip olduğumuzu iftiharla ifade etmek isterim. Göz polikliniğimiz de ise ücretsiz muayene yapılmakta gözlük ve çerçeve herkese ama herkese ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Üzerinde durmamız gereken en önemli nokta 40 kişiye aynı anda hizmet veren günde 400 kişiye hizmet üretebilen fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz var. Türkiye’de ikinci örneği bulunmayan halk eczanesi uygulamasını da biz başlattık. Burada bir eczane ve istihdam ettiğimiz eczane ve eczane yardımcılarımız bulunmaktadır. Sosyal güvencesi olan yada olmayan buraya müracaat eden herkese doktorunun önerdiği ilaçlar ücretsiz olarak verilmektedir.  Buda Türkiye’de ilk olan bir çalışmadır. “ dedi.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI