1xbet betist supertotobet
Bugun...



100 Yıllık sorun çözülüyor!

Finike’nin kanayan yarası halindeki, yüz yıllık kanalizasyon sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Finike Belediyesi’nin uyum içerisindeki çalışmalarıyla ortadan kalkıyor.

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2021 18:16

100 Yıllık sorun çözülüyor!

Finike’nin onlarca yıldır çözüm bekleyen ama bugüne kadar tamamlanamayan kanalizasyon şebekesi sorunu Finike Belediyesi’nin girişimleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle ortadan kalkıyor. Finike’yi modern kentler arasına sokacak olan proje ihale aşamasına geldi. İhalenin yeri, saati, tarihi, yapılacak işin esasları belirlendi. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra çalışmaların başlaması ve kısa süre içerisinde tamamlanarak Finike’nin kanayan yarasının iyileştirilmesi planlanıyor.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Bugün Finike için çok önemli bir gün. Bugün Finike’nin geleceği için güzel bir gün. Onlarca yıldır hayata geçirilememiş kanalizasyon şebekesi sorunu çözüme kavuşturuluyor. Bu sorunun çözümü için çok çaba sarf ettik. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle yılların sorunu çözülüyor. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor.” dedi.

İhale süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Geyikçi, “Finike bölgesinde kanalizasyon şebeke hattı inşaat işi ihalesi 27 Nisan 2021, saat 14.00’da gerçekleşecek. Teklifler, teklif sahiplerinin ya da temsilcilerinin huzurunda saat 14.15’te açılacaktır. Ardından ihale sürecinin tamamlanması beklenecek. Daha sonra da işe başlanacaktır. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), İLBANK tarafından temin edilen kredi ile yapılacak olan kanalizasyon şebekesi ilçemizin yarınlarını garanti altına alacaktır.” diye konuştu.

Toplamda 26 kilometre kanalizasyon hattı yapılacağını açıklayan Başkan Geyikçi, “Ayrıca 5 kilometre abone bağlantısı, 10 adet mentol tipi atık su terfi merkezi, 4 kilometre terfi basma hattı yapımı planlanıyor. Kanalizasyon hattı Sahilkent, Kale, İskele, Karşıyaka, Kızılca, Yeni ve Eski mahallelerde yapılacak. Bu vesileyle Finike’nin kanayan yarasına merhem olan, ilçemizi kanalizasyon şebeke hattına kavuşturan, Finike halkına ve Finike Belediyesi’ne desteklerini her zaman sunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e ve kıymetli ekibine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI