|
Tweet |
TEDBİRSİZ ALT YAPI ÇALIŞMASI
Antalya’nın genelinde yapımına devam eden alt yapı çalışmaları nedeniyle vatandaşlar mağdur olurken, korunaksız alt yapı çukurları ise tehlike saçıyor. Kepez İlçesi Fatih Mahallesi Antalya Bulvarı yan yolunda devam eden çalışmalarda metrelerce derinliğinde çukurlar açılırken, etrafında herhangi bir koruma bariyerinin olmaması ise dikkat çekti.
CAN GÜVENLİĞİ NEREDE?
Metrelerce derinliğe sahip alt yapı çukurlarının etrafı yasal olarak koruma bariyerleri ile çevrilmesi gerekirken, görüntülere yansıyan tabloda ise durumun hiçte öyle olmadığı görüldü. Sadece birkaç duba ile güvenlik tedbirinin alınmaya çalışıldığı görülürken, şerit sisteminin de kullanılmadığı fotoğraf karelerine yansıdı.
İNSAN VE HAYVAN HAYATI RİSKE ATILIYOR!
Bölgeden yaya olarak geçen vatandaşlar için ciddi anlamda risk oluşturan derin çukurlar, özellikle çocuklar için tehlikeye davetiye çıkartıyor. Çocukların ve yaşlıların tehlikeyi fark edememesi veya dengesini kaybederek çukura düşme olasılığı göze çarparken, aynı tehlike hayvanlar için de geçerli hale geliyor. Olası düşmeler sonrası ağır yaralanma ve ölümlere sebep olabilecek çukurların etrafında, bir an önce tedbir alınması isteniyor. Uzmanlar, alınacak önlemler ile alt yapı çukurunun olduğu bölümlere canlı girişinin engellenmesini istedi. Vatandaşlar da çukurun etrafının bariyerlerle kapatılması gerektiği belirtti.
ARAÇLAR DA TEHLİKE ALTINDA!
Özellikle gece saatlerinde araçların bu derin çukurlara düşme ihtimalini de değerlendiren uzmanlar, tüm olasılıkların hesap edilerek tedbir alınması gerektiğini belirtiyor. Çalışma yapılan alanın ‘şantiye alanı, girilemez’ hükmünde olmadığına açıklık getiren uzmanlar, alt yapı çalışması yapılan bölgenin tamamen insan unsuruna kapatılmadığı sürece kamusal ve kullanılan bir alan olduğunu, bu nedenle sorumluluğun ve tedbirin vatandaşın kendisine yüklenemeyeceğini aktardı.