1xbet betist supertotobet
Bugun...



Anayasa Mahkemesi o hükmü iptal etti.

Anayasa Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye’nin tanıtımına yönelik yurtdışında yapılacak mal ve hizmet alımlarında Kültür ve Turizm Bakanı’nın onayı ile yüklenme tutarının tamamına kadar yükleniciye bütçe dışı avans olarak ön ödeme yapılabilmesine” ilişkin hükmü CHP'nin itirazı sonucu iptal etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-05-2020 03:14:07 Tarih: 15-05-2020 13:20

Anayasa Mahkemesi o hükmü iptal etti.

Karar görüşmelerinde ise eşitlik ortaya çıktı. Üyelerden 8’i ret, 8’ kabul oyu kullandı.

Başkan Arslan'ın oyu ise belirleyici olurken, 8 üye iptal gerekçesinde, bu konunun daha önce kanunla düzenlendiği, bu nedenle de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu alanda yeni düzenleme yapılamayacağı vurguladı.

Ret oyu veren üyeler ise konunun daha önce kanunla düzenlendiğini ancak söz konusu kanunda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi haklarının saklı tutulduğuna dikkat çekti.

İptal edilen hüküm:

Yüksek Mahkemenin iptaline karar verdiği 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 287/2., maddesinin ilgili fıkrası şöyle:

“Türkiye’nin tanıtımına yönelik yurtdışında yapılacak mal ve hizmet alımlarında alım yapılacak olan ülkedeki piyasa şartlarının gerektirmesi ve önemli fiyat avantajı sağlanması halinde, sözleşmesinde belirtilerek, Kültür ve Turizm Bakanının onayı ile yüklenme tutarının tamamına kadar yükleniciye bütçe dışı avans olarak ön ödeme yapılabilir. Bakan onayında teminat alınıp alınmayacağı ayrıca belirtilir. Ön ödemeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelik ile belirlenir.”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI