1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya'da fırtına! Zarar büyük...

Antalya Kumluca'da saat 14.00 sıralarında başlayan şiddetli yağış, dolu ve fırtına narenciye seralarını da vurdu. Aynı zamanda fırtına 1 can aldı.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2020 18:26

Antalya'da fırtına! Zarar büyük...

Saat 14:00 sıralarında Kumluca'yı etkisi altına alan fırtına narenciye seralarını vurdu. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce fırtınayı, "Bir anda çok ciddi bir şekilde rüzgarla fırtına ile birlikte çok ağır bir şekilde dolu ile seralarımız zarar gördü. Doludan dolayı zarar gördü. Domateslerimiz yerle bir oldu. Camilerin minaresini uçurdu, çatıları uçurdu. Büyük, dev ağaçları söktü aldı. 10 dakikada bitti her şey" ifadeleri ile anlattı.

Kumluca Belediye başkanı Mustafa Köleoğlu ise: "Saat 13 30 gibi afetle karşı karşıya kaldık bir taraftan dolu bir taraftan fırtına narenciyemizi yerlere döktü şiddetli hortum yaşandı. Şu anda hasar tespit çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Antalya genelinde etkili olan yağıştan Antalya'nın Finike ilçesi de etkilendi. Finike'de de bazı noktalarda hasar meydana gelirken; ilk belirlemelere göre, cam ve plastik seralar zarar gördü. Bazı mahallelerde ağaç devrilirken, toptancı halinde de sebze kasaları yollara savruldu. Fırtınada bazı evlerin de çatıları hasar gördü.

Yağış sırasında otobüs durağında bekleyen Gülseren Çiçek isimli kadın, fırtınanın etkisiyle devrilen durağın altında kaldı. Üzerine devrilen demir profiller nedeniyle ağır yaralanan talihsiz kadın hemen hastaneye kaldırılırken; doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İlçede hava şartları normale dönerken, ekipler kurtarma ve hasar tespit çalışmaları için bölgeye yönlendirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye, zabıta, sosyal hizmetler, ulaşım planlama ve raylı sistem, fen işleri, sağlık işleri daire başkanlıkları ile ASAT ve Çevre sağlığı şube müdürlüğüne bağlı ekipler hasarın giderilmesi için çalışmalara başladı."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI