1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya'nın ciro kaybı açıklandı, anket sonuçları dikkat çekti.

Yayınlanan anket sonuçlarına göre, ciro kaybının turizm sektöründe yüzde 70, sanayide yüzde 30, ticarette yüzde 10, hizmet sektöründe yüzde 20 civarında olduğunu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 25-12-2020 21:35

Antalya'nın ciro kaybı açıklandı, anket sonuçları dikkat çekti.

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV), pandeminin bölge ekonomisine etkisini belirlemek amacıyla düzenlediği, Antalya, Isparta, Burdur ve Afyon Dinar'dan 1672 firmanın katıldığı anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Anket sonuçlarına göre, ciro kaybının turizm sektöründe yüzde 70, sanayide yüzde 30, ticarette yüzde 10, hizmet sektöründe yüzde 20 civarında olduğunu belirten Davut Çetin, "Anket sanayi sektöründe özellikle Burdur'da ve Isparta tarımsal sanayi sektöründe ciddi ciro kaybına işaret ediyor. İl ve sektör ağırlıklarına bakınca bölgede ortalama olarak yaklaşık yüzde 30 oranında ciro kaybı olduğunu görüyoruz.

Ankete katılan işletmelerin yüzde 57'si çalışan sayısını azaltmış. Ankete katılan işletmelerin %45'i işletmelerini kapatırken, %41'i 'mücbir sebep' kapsamına girmiş. Katılımcıların yüzde 47'si kredi desteklerinden yararlanmışlar. İşletmelerin yüzde 36'sı istihdam desteklerinden yararlanırken vergi, prim ve kredi erteleme araçlarına başvuru sınırlı kalmış. Antalya için birincil ekonomik risk durgunluk olarak görülürken Burdur'da kur artışı, Isparta'da vergiler ve maliyet artışı, Dinar'da finansmana erişim seçenekleri öne çıktı" ifadesini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI