1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP'Lİ CAVİT ARI: "ELMALI'DA SAĞLIK BİTMİŞ"

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Antalya İli, Elmalı İlçesindeki Elmalı Devlet Hastanesinin yeterli sağlık hizmeti vermediğine dair vatandaşlardan gelen çok sayıdaki şikayeti sordu.

facebook-paylas
Tarih: 07-02-2020 16:34

CHP'Lİ CAVİT ARI:

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Antalya İli, Elmalı İlçesindeki Elmalı Devlet Hastanesinin yeterli sağlık hizmeti vermediğine dair vatandaşlardan gelen çok sayıdaki şikayeti sordu. Konuya ilişkin 06.02.2020 tarihli soru önergesinde, Elmalı Devlet Hastanenin Nöroloji, Radyoloji, Psikiyatri, Ortopedi ve Travmatoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Kardiyoloji branşlarında kadrolu doktorunun olması bir yana bazı branşlarda hiç doktorunun olmadığını, bundan dolayı çoğu zaman hastaların çevre ilçelere veya Antalya’da ki hastaneler sevk edildiğini, 112’den talep edilen ambulansların ya hiç gelmediği veya geç geldiğini belirten Arı “Yıllar önce çevre ilçeler yönünden neredeyse en önemli hastane Elmalı Devlet Hastanesi iken çok sayıda hasta Elmalı’ya gelip tedavi olurken bugün neredeyse Elmalı’da sağlık bitmiş. Bir an önce vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan hastane ve ambulans problemine çözüm getirilmelidir. Elmalı’ya 2.500 mahkum kapasiteli cezaevi yapıyoruz diye övünenler keşke bir fabrika açabilip, devlet hastanesinin sorunlarını çözebilselerdi.” dedi.

Milletvekili Arı, "Sağlık Bakanı Koca’ya Elmalı Devlet Hastanesindeki Nöroloji, Radyoloji, Psikiyatri, Ortopedi ve Travmatoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Kardiyoloji branşları için ne zaman kadrolu doktor ataması yapılacaktır?
Halihazırda bölgede faaliyet gösteren 112 ambulans sayısı nedir? Şikayetlere neden olan ambulans sayısındaki yetersizliğin giderilmesine yönelik ne gibi tedbirlerin alınması planlanmaktadır?
2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında tedavi gören hasta sayısı ne kadardır? Hastaların tedavi gördükleri branşların dağılımı nedir?
Yine aynı yıllarda Elmalı Devlet Hastanesi’nden başka hastanelere kaç hasta sevk edilmiştir? Sevk edilen hastaların branşlara göre dağılımı nedir?" sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI