1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Kasaplar Odası'ndan 'Şarbon' açıklaması...

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Sivas ve İstanbul'da yaşanan şarbon paniğinin ardından açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-09-2018 11:00:16 Tarih: 04-09-2018 10:58

Kasaplar Odası'ndan 'Şarbon' açıklaması...

Son zamanlarda Türkiye gündemine oturan 'Şarbon' vakasıyla ilgili Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı açıklamalarda bulundu.

 

Sivas’ta ortaya çıkan ve kamuoyunda korku yaratan Şarbon’la ilgili olarak Osman Yardımcı;  “Antalya’da Şarbon tehlikesi yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile etini kasap dükkanlarından alabilir” dedi.

 

Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Karadoruk köyünde şarbon şüphesiyle 20 gün arayla iki ineğin telef olması, insanların vücutlarında çıkan çesitli yaralar nedeniyle hastanede tedavi görmesi, belirli köylerin de karantinaya alınması nedeniyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kasap dükkanlarında satılan etlerin sağlıklı olduğunu bildirdi

 

Etlerimizde hiçbir sıkıntı yok

Yardımcı, “Et ve et ürünleri üzerinden kimse spekülatörlük yapmasın Antalya’da etlerimiz sağlıklıdır. Şarbon hastalığı var ancak sadece birkaç ahırdaki sığarda görülmüş. Antalya’da Şarbon tehlikesi yok. Antalya’da ki bulunan mezbahanemizde 4 tane veteriner görev yapmaktadır. Tüm etleri kontrol etmektedir. Kasap dükkânlarında satılan hastalıklı et bulunmamaktadır. Vatandaş gönül rahatlığı ile etini kasap dükkanlarından alabilir.

 

Ayrıca Türkiye’de dahil olmak üzere tüm kasaplarda satılan etler güvenlidir” diye konuştu. Osman Yardımcı, ayrıca önümüzdeki günlerde ete ve et ürünlerine zam geleceğini duyurarak, “Bayramdan önce fırsatçılık yapıp et fiyatlarına zam yapmadık. Doların artışı ve birçok ürüne zam uygulanmasının ardından et fiyatlarına zam da kaçınılmaz olmuştur. Önümüzdeki günlerde yaklaşık yüzde 10-15 oranında zam olabilir” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI