1xbet betist supertotobet
Bugun...



Hasan Subaşı: Turist hayran ama UNESCO listesinde yokuz!

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, UNESCO’nun 10 temel kriterinden pek çoğunu karşılayacak nitelikte olmasına rağmen bazı tarihi yerlerimizin Dünya Kültür Mirası listesine girememesini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a sordu.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-01-2020 18:06:32 Tarih: 30-01-2020 11:54

Hasan Subaşı: Turist hayran ama UNESCO listesinde yokuz!

Subaşı Kültür ve Turizm Bakanı tarafından cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde 160 ülkeden bin 121 kültürel ve doğal varlık bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Listede, Türkiye’den 18 kültürel ve doğal varlık yer alıyor. Türkiye’den İstanbul’un tarihi alanları, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Hattuşaş, Nemrut Dağı, Xanthos ve Letoon, Safranbolu, Truva Antik Kenti, Edirne Selimiye Cami ve Külliyesi, Çatalhöyük Neolitik Kenti, Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı, Bursa ve Cumalıkızık, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri, Efes, Ani Arkeolojik Alanı, Aphrodisias Antik Kenti, Göbeklitepe, Göreme Milli Parkı ve Kapadokya ile Pamukkale-Hierapolis, listede yer alan kültürel ve doğal varlıklardır”
 

Bakanlığın çalışmaları sonucunda Türkiye’den 18 kültürel ve doğal varlığın listeye girdiğini söyleyen Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, soru önergesinde şöyle devam etti: “ 78 kültürel ve doğal varlık ise yıllardır geçici listede beklemektedir. Öyle ki, Kekova 19 yıldır, Sagalassos ve Perge 10 yıldır, Harran, Ahlat ve Alanya 19 yıldır geçici listede beklemektedir. UNESCO’nun 10 temel kriterinden pek çoğunu karşılayacak nitelikte olmasına rağmen bu kültür varlıklarının Dünya Kültür Mirası listesine girememesinin nedenleri incelenmeli ve gerekli adımlar atılmalıdır. Bu sebeple, UNESCO’yu beklemeden, öncelikli olarak ulusal emanetler listemizi UNESCO benzeri kurguyla oluşturmamız gerekmektedir.






Etiketler : Hasan Subaşı

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI