1xbet betist supertotobet
Bugun...



“Tarım Bakanlığı bu afete özel bir çalışma yapmalı.”

Mayıs ayında yaşanan Afrika sıcakları nedeniyle üreticilerin uğradığı zararı yerinde tespit için sahaya inen CHP’li milletvekilleri Antalyalı üreticinin sorunlarını raporlaştırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-06-2020 12:59:39 Tarih: 19-06-2020 11:08

“Tarım Bakanlığı bu afete özel bir çalışma yapmalı.”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Aşırı sıcaklar ürünleri yakıyor, ama TARSİM zararı ödemiyor. Çünkü aşırı sıcak bu yıl için sigorta kapsamında değil. Çiftçinin ürünü zaten yanmış, önümüzdeki sezon özellikle narenciyeden para kazanamayacak. Tarım ve Orman Bakanlığının acilen bu afete özel bir çalışma yapması gerekiyor” dedi.

Budak, gelecek sezonda narenciye ve zeytin üreticilerinin kazanç elde edemeyeceğini hatırlatarak, Antalyalı üreticinin taleplerini şöyle sıraladı:

“Çiftçi borçlarının en az iki yıl faizsiz ertelenmeli ve düşük faizli kredi paketi açıklanmalıdır. Antalya’da örtü altı üreticiliğin yaygın olması nedeniyle mazot desteği yerine elektrik desteğinin verilmesi daha verimli olacaktır. Ayrıca tarımda çalışan işçilerin prim ödemelerinin devlet tarafından üstlenilmesi bir nebze de olsa üreticilere rahat bir nefes aldıracaktır.”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARIM & HAYVANCILIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI