1xbet betist supertotobet
Bugun...



Ahmet Davutoğlu'dan hükümete çağrı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından gündemi değerlendirdi, hükümete seslendi.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2020 22:58

Ahmet Davutoğlu'dan hükümete çağrı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlusosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada dikkat çeken bir detayı paylaştı, çağrı yaptı. Davutoğlu, AK Parti hükümetinin corona virüsü ile mücadelede açıkladığı 200 milyarlık ekonomi paketinden 20 milyarlık bir kısmının halka hibe edildiğini vurguladı.

Halka kredi vererek sorunların aşacağını düşünmenin yanlışlığına değine Davutoğlu şunları söyledi.


Biz pakette özellikle işsizlere, kayıtlı ve kayıtsız işçilere, esnafa, çiftçilere sosyal destek, kira ödemeleri, doğalgaz ve su faturaları ile ilgili hibe şeklinde dağıtılması gerektiğini söyledik. Onlar hibe yardımlarından ve doğrudan desteklerden kaçınarak kredi ötelemelerine yönelip problemin birkaç ay ötesine daha da birikmiş bir şekilde ertelenmesi yolunu tercih ettiler.

Bu konuda da dünyadaki genel uygulamalarda bizim yaklaşımımızı teyit ederken, hükümet daha sonra 200 milyar TL'ye çıkartılan kaynağın sadece 20 milyar TL'ni doğrudan halka hibe şeklinde vermektedir. “Uzun vadeli istikrara zarar vermeden, ‘hedefe yönelmiş’, ‘şeffaf ve hesap verebilir’ bir çerçeveye bağlı kalarak, olağanüstü ve geçici tepkiler verilmeli diyoruz. Ama görünen, Hükümet tüm dünyanın aksine daha fazla kredi ile sorunu aşabileceğine inanmakta ısrar ediyor. Daha fazla kredi daha fazla faiz ve daha borçlu hanehalkı anlamına geliyor. Faize savaş açtığını söyleyenlerin bu kriz döneminde bile halka faiz yükü bindirmeye çalışmaları hazindir”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI