1xbet betist supertotobet
Bugun...



Akdeniz Üniversitesi Konyaaltı’nda Atatürk Anıtı yapacak

Akdeniz Üniversitesi ve Konyaaltı Belediyesi arasında Atatürk Anıtı yapımına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. 3 metre yüksekliğindeki anıtın, cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim’de açılması planlanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2022 12:26

 Akdeniz Üniversitesi Konyaaltı’nda Atatürk Anıtı yapacak

Akdeniz Üniversitesi ve Konyaaltı Belediyesi arasında Atatürk Anıt Heykeli yapımına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in imzaladığı protokol ile ilçeye 3 metre yüksekliğinde Atatürk Heykeli yapılacak. Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Rektör Özkan ve Başkan Esen’in yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Genel Sekreter Ali Evren İmre ve Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Hanife Neris Yüksel katıldı.

KONYAALTI’NA YAKIŞACAK
Üniversite ve şehir bütünleşmesi için yine güzel bir iş birliği için bir arada olduklarını belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Konyaaltı Belediyemizin değerli Başkanı Semih Esen ile imzalayacağımız protokol çerçevesinde ilçemize bir Atatürk Anıtı kazandıracağız. 3 metre yüksekliğindeki anıtın modellenmesi ve kaide üzerine yerleştirilmesi Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından gerçekleştirilecek. İlçemizde simgesel bir yapı olacağına inandığım anıt, Büyük Önder Atatürk’ün bilim ve sanata verdiği önem ile gençlere duyduğu sonsuz güveni yansıtacaktır. Bu nitelikleriyle de üniversitemiz kampüsüne ev sahipliği yapan ilçemize çok yakışacağına inanıyorum.” dedi.

CUMHURİYETİN 99’UNCU YIL DÖNÜMÜNE YETİŞECEK
Anıtın, Cumhuriyetin 99’uncu yılının kutlanacağı Ekim ayında açılması planlandığını söyleyen Rektör Özkan, “Anıtımızın, azim, birlik, beraberlik, fedakârlık ve kararlılığın sonucunda kazanılan Cumhuriyetimizin gururunu ve Cumhuriyet kazanımlarımızı korumanın önemini bize anlatmasını diliyorum. Çünkü bizi karanlıktan kurtaran o ruh, geleceğimizi de aydınlatacak.” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZ BİR ÖVÜNÇ VESİLESİ
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise “Üniversiteler sadece bilimsel konuların en derin noktalarına kadar araştırılan klinik, laboratuvar ve imalathane düzeyinde üretimlerin yapıldığı yerler olmanın üzerine çıktı. Akdeniz Üniversitesi’nde de bu başarıyla yapıldı. Sizin de şahsen içerisinde bulunduğunuz ekip sayesinde bu oldu. Özellikle doku nakli, organ nakli, plastik cerrahi ile ilgili başarıları Akdeniz Üniversitesi’nin ortada. Ben hem temsil ettiğiniz kurum hem şahsınız adına Antalya’ya bir övünç vesilesi olduğunuz için teşekkür ediyorum.” dedi.

BEN HERKESE ÜNİVERSİTEYE DOĞRU BAKMALARINI TAVSİYE EDİYORUM
Akdeniz Üniversitesi’nin hem sanatsal hem de teknolojik olarak Türkiye kalitesinin çok üzerinde üretimde bulunduğunu söyleyen Semih Esen, “Bu protokol ile başlayan iş birliğimiz hem teknolojik ihtiyaçlarımızın hem sanatsal ihtiyaçlarımızın giderilmesi anlamında büyüyerek devam eder. Dileriz bu iş birliğimiz tüm kurumlara örnek olur. Ben herkese üniversiteye doğru bakmalarını tavsiye ediyorum. Burada hem teknoloji hem sanat alanında aradıkları her şeyi bulacaklardır. Üniversitelerin dışarıyla sahayla buluşmaları sadece üniversitelerin değil kurumlarında üniversiteye ilgi duymasıyla olacaktır.” şeklinde konuştu. Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Hanife Neris Yüksel de heykelin fiberglas maddeden yapılacağını ve önce çamurdan modelleneceğini sonra kalıba döküleceğini ifade etti. Konuşmaların ardından protokol imzası gerçekleştirilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONYAALTI Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI