|
Tweet |
Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 16'ncısı hayata geçirilen Antalya Kitap Fuarı, dokuzuncu gününde de geniş bir katılımcı kitlesini ağırlamaya devam etti. "Bugünü Oku, Geleceği Yaz" teması altında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açan fuar, hafta sonunun gelmesi ve havanın elverişli olmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Yayınevleri ve yazarlarla buluşma fırsatı yakalayan kitapseverler, fuar alanında uzun kuyruklar oluşturdu.
Organizasyonun dokuzuncu gün takviminde toplamda 67 yazar düzenlediği imza etkinlikleriyle okuyucularıyla bir araya geldi. Mustafa Balbay, Engin Alan ve Ümit Özdağ gibi isimlerin de aralarında yer aldığı çok sayıda yazar, okurları için kitaplarını imzaladı. Fuar alanının genelinde yaşanan hareketliliğin yanı sıra pergole bölgesinde gerçekleştirilen genç yazarların imza programları da kitapseverlerden ilgi gördü.
İmza seanslarının yanı sıra fuar kapsamında çeşitli söyleşi programları da düzenlendi. Eray Hacıosmanoğlu, Gürkan Danık, Seren Baranoğlu, Tuğba Atmaca Temrel ve Ümit Özdağ düzenlenen etkinliklerde dinleyicilerle buluştu. Ümit Özdağ tarafından gerçekleştirilen "Ordu ve Siyaset" konulu söyleşi, salonda yer alan dinleyiciler tarafından takip edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir de fuar alanını ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, yazar ve vatandaşlarla temaslarda bulundu. Mustafa Balbay ve Engin Alan'ın imza stantlarını ziyaret eden Özdemir, daha sonra Ümit Özdağ'ın söyleşisine katılım sağladı. Programın ardından Özdağ'a katılımından ötürü teşekkür ederek çiçek takdiminde bulunan Özdemir, "İstihbarat Teorisi" isimli kitabı da Özdağ'a imzalattı.
Etkinlikte konuşan gazeteci-yazar Mustafa Balbay, kitap fuarlarının toplumsal aydınlanmadaki rolüne değinerek organizasyon hakkındaki görüşlerini paylaştı. Okur ile yazarın buluşmasının önemine vurgu yapan Balbay, bu tür organizasyonların tüm kesimlere ve kuşaklara hitap ettiğini belirterek emeği geçen yönetime teşekkürlerini iletti.
Fuarın gidişatına ve ziyaretçi verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir ise organizasyonun yüksek katılımla devam ettiğini bildirdi. Şehirde okuma kültürüne yapılan yatırımların karşılık bulduğunu ifade eden Özdemir, geçen yıl ulaşılan ziyaretçi sayısının bu yıl aşılacağına inandıklarını dile getirdi. Fuarın son gününe girildiğini hatırlatan Özdemir, katılımcı sayısının ve bir sonraki yıl düzenlenecek 17. Antalya Kitap Fuarı'nın tarihinin organizasyonun kapanışıyla birlikte kamuoyuna duyurulacağını belirterek tüm kitapseverleri fuar alanına davet etti.