1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Kumluca’daki Olimpos yasa ile değil, söz ile korunacak.

Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı. Ancak Turizm Bakanını yasa ile koruma altına alma yerine talimat vererek, “Olimpos gibi bir değerin bozulmasına ben de izin vermem” diye garanti verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-05-2020 03:14:30 Tarih: 15-05-2020 12:39

Antalya Kumluca’daki Olimpos yasa ile değil, söz ile korunacak.

Bazı alanların 1. derece sit statüsünden 3. derece site dönüştürülmesi ‘Olimpos imara açılıyor’ korkusu yarattı. Yasa ile olası ihlal ve işgallerin önüne geçilmesi gerekirken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un “Olimpos gibi bir değerin bozulmasına ben de izin vermem” demesi dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı Koruma Amaçlı İmar Planı, Kumluca Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarıldı. Planda bazı alanlar 1. derece site dahil edilirken, bazı alanların da sit derecesi 1’den 3’e düşürüldü.

1’den 3’e düşürülen alanlar ile ilgili sosyal medyada Olimpos’un ranta açıldığı, betonlaşacağı iddiaları dile getirildi.

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Olimpos Kazı Başkanlığı’nın teklifiyle 2017 yılında 1. derece, 2. derece ve 3. derece arkeolojik sit sınırı olarak belirlenmiş ve elde edilen ilk verilere göre 1. derece arkeolojik sit sınırı büyütülmüştür.

Alternatif turizm destinasyonu olan ağaç evler kısmı ise 3. derece sit olarak belirlenmiştir.  Teknik ekiplere talimat verdim. Aykırı uygulamalar olması halinde bugüne kadar yapıldığı gibi bugün de gereği yapılacaktır. Olimpos gibi bir değerin bozulmasına müsaade etmem.'' diyerek yasa ile koruma yerine söz ile koruma yolna gitti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI