1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kente iki gün içinde yaklaşık 40 bin Rus turistin geldiğini söyledi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, basın ile tanışma toplantısında Antalya'ya iki gün içinde yaklaşık 40 bin Rus turistin geldiğini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-08-2020 09:02:23 Tarih: 13-08-2020 09:48

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kente iki gün içinde yaklaşık 40 bin Rus turistin geldiğini söyledi.

Turist sayısı 10 binden 34 bine çıktı, yükseliyor.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı göreve geldiği şehrin basın mensupları iel tanışmak için kahvaltı organizasyonu düzenledi.

Vali yazıcı buluşmada önemli açıklamalarda bulundu. 
Sınırların açılması ile turizslerin Antalya'ya gelmeye başladığını belirten Yazıcı, "11 Ağustos'ta 22 bin Rus turist gelmişti. 12 Ağustos'ta ise 17 bin 571 Rus misafirimizi konuk etmeye başladık. Yaklaşık ortalama 10 bin civarında seyreden gelen turist sayısı dün itibariyle 34 bin 996 seviyesine çıktı. İnşallah yakın zamanda Almanlar da gelecek ve turizm sektörü daha fazla hareketlenecek." diye konuştu.

OTELLERDE KARANTİNA ODASI

Antalya'daki covid19 oranlarını da aktaran Vali Yazıcı, Antalya'nın nüfusuna oranla Kovid-19 vakası en az tespit edilen iller arasında yer aldığına dikkati çekti, "Antalya'nın en güvenli kentlerden birisi olduğunu ve şehri tehdit edecek düzeyde bir vaka durumu söz konusu olmadığını söyledi.

Turistlerin ülkelerine dönüşünde Kovid-19 testlerinin yapıldığını vurgulayan Yazıcı, hızlı tanı kitlerinin yeterli düzeyde olduğunu, PRC test kapasitesini 3 binli rakamlardan şu an 10 bin rakamlarına çıkardıkarını kaydetti.

Yabancı turistlerde pozitif vaka çıkma olasılığına karşılık her otelin karantina odası kurduğunu belirten Yazıcı, ''Klinik manada hastanede yatması gereken turistlerin ise ücret karşılığında hastanelerde tedavi altına alınak'' dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM - TARİH Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI