1xbet betist supertotobet
Bugun...



Bankalar için fırsatçılık yapıyor iddiası...

Korona virüsünün iş dünyasını getirdiği yükü hafifletmek için kredi ve kredi kartı borçlarını öteleyeceklerini duyuran bazı özel bankalar, bu durumu fırsata çeviriyor iddiası ile gündeme geldi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-03-2020 14:09:32 Tarih: 28-03-2020 09:11

Bankalar için fırsatçılık yapıyor iddiası...

Bankaların kredi ertelemelerinde temerrüt faizi uyguladığı, yapılandırma talebinde pek çok belge isteyerek adeta bürokratik bariyer ördükleri şikayet konusu olurken, ayrıca yeniden yapılandırmalarda mevcut kredinin faizinden daha yüksek bir faiz uyguladıkları ortaya çıktı. Ayrıva çoğu bankanım 'yazı elimize ulaşmadı' gerekçesiyle erteleme taleplerini geri çevirdiği söyleniyor.

12 ay taksitli bir kredide 3 ay ertelenen taksit kısmını kalan 9 aya yansıtan bankaların yanı sıra bazı bankalar ise ertelenen 3 aylık kısmı vade sonuna 3 ay ekleyerek tahsil etme yoluna gitmeye çalışıyor. 

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya konu ile ilgili bankaların normal zamanda dahi uygulamayacağı erteleme faizleri talep ettiğini belirtirken, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır ise özel bankaların 0.70'ten verdiği krediye erteleme için iki kat faiz oranı istediğini kaydetti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI