1xbet betist supertotobet
Bugun...



Başıbüyük, Antalya’nın sağlık yatırımlarını anlattı.

Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, Kumluca’da hizmete açılan hastane, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devir alınıp hizmete sokulan Tüp Bebek Merkezi ve Antalya merkez yanı sıra Alanya ve Manavgat’ta temeli atılan sağlık tesisleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 08-05-2023 09:11

Başıbüyük, Antalya’nın sağlık yatırımlarını anlattı.

Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, Antalya ve ilçelerinde hizmete sokulan sağlık tesislerinin yanı sıra, temeli atılan hastaneler hakkında bilgiler verdi, detaylarını paylaştı. Sağlı yatırımlarının tüm hızı ile devam ettiğinin altını çizen Başıbüyük, Antalya’nın büyüme hızı, aldığı göç ve turizm şehri olması nedeniyle yerli halkının yanı sıra artan yerli ve yabancı turiste de hizmet etmek için sağlık yatırımlarının aralıksız sürdüğünü söyledi.



İLÇELERİMİZE HASTANE YATIRIMLARI!
Aşağıışıklar Mahallesi’nde 300 Yataklı Manavgat Devlet Hastanesi temel atma töreninin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile 3 Mayıs 2023 tarihinde yapıldığını belirten Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, hastanenin 70 çift yataklı, 84 tek yataklı odaya, 70 yoğun bakım yatak sayısına sahip olduğunu, Yenidoğan, Koroner, Yanık Bölümü gibi alanlarla toplamda hastanenin 300 yataklı olacağını anlattı. 200 yataklı Alanya Devlet Hastanesi ikmal inşaatın da Payallar Mahallesi’nde devam ettiğinin hatırlatan Başıbüyük, ‘167 hasta yatak sayısına sahip bu tesisin temel atma töreni de yine sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile 3 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Tesis, 1 Aralık 2024 tamamlanacak. Ayrıca 150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi’nin temeli de 29 Nisan 2023’te Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu tarafından atıldı. Hastane, 2 Lokal Ameliyathane ile toplam 8 Ameliyathane, 60 Poliklinik Odası, Yanık Odası, 6 röntgen cihazı, 4 ultrason, 1 MR, 1 BT ile hizmet verecek şekilde planlandı’’ dedi.



AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER;
Antalya’da açılışı yapılan tesisler hakkında da bilgi veren Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, Kumluca Devlet Hastanesi 50 Yataklı ek binasının tamamlandığını, binada 5 Ameliyathane bulunduğunu, binanın tamamlanması ile Kumluca Devlet Hastanesi yatak kapasitesinin 156’ya çıktığını aktardı. Antalya’da ayrıca Tüberküloz, Mikrobiyoloji, Seroloji, Kan ve Biyokimya, Covid ve Su laboraturuvarları olarak hizmet verecek olan Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın da açıldığını belirten Başıbüyük, hayırseverler tarafından yaptırılan tesislerle ilgili de şunları söyledi.

‘‘Dr.Gönül PEÇEN-Dr.Ahmet PEÇEN 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 112 Ambulans helikopter iniş alanı, hayırsever Gönül PEÇEN ve Sinem PEÇEN tarafından yaptırıldı ve hizmete alındı. Bunun yanında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin tıbbi cihaz ve donanımı hayırsever Rıdvan GÜZEL tarafından karşılandı. Tüp Bebek Merkezi poliklinik ve ameliyathane olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Hayırseverin katkısı ile Tüp Bebek Merkezimiz, ileri teknolojiye sahip cihazlar, teknik donanım ve bu alanda yetkin akademik ekibiyle çocuk sahibi olmayı arzulayan aileler için umut kaynağı olacak. Merkezimizde aşılama, ovulasyon indüksiyonu, tüp bebek tetkik ve tedavileri uygulanmakta, embriyo ve üreme hücresi dondurulmakta.’’



Hayırseverlerin desteği ile tamamlanan sağlık alanları ve devlet tarafından yaptırılan sağlık tesislerinin devlet-vatandaş dayanışmasının bir göstergesi olduğunun göstergesidir’ diyen Başıbüyük, katkı koyan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Yapılan ve yapımı devam eden sağlık hizmet binalarının Antalya’ya hayırlı olmasını dileyen Başıbüyük, sağlık yatırımlarına önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya’ya verdiği özel değer için teşekkür etti.













Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI