1xbet betist supertotobet
Bugun...



Cavit Arı:"Belediyelere destek, turizme destek demektir"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit ARI “TBMM’den yakın tarihte Konaklama Vergisi adı altında yeni bir vergi düzenlemesi geçti. Bu kanun ile turizme bir destek değil Bütçeye ek destek sağlama amacı güdülmektedir." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 16-02-2020 16:17

Cavit Arı:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit ARI “TBMM’den yakın tarihte Konaklama Vergisi adı altında yeni bir vergi düzenlemesi geçti. Bu kanun ile turizme bir destek değil Bütçeye ek destek sağlama amacı güdülmektedir." dedi.

Arı yaptığı basın açıklamasında "Özellikle Turizm bölgelerinde belediyelerimiz sınırlı bütçeleri ile hem ilde yaşayanlara hem de şehre gelen turistlere hizmet etmeye çalışmaktadır. Resmi nüfusa göre bütçeden pay alan belediyeler bu nedenle sıkıntı yaşamakta. İşte belediyelerin bütçesinin güçlenmesi demek şehre gelen yerli ve yabancı turiste de iyi hizmet yapabilme demektir.
Bu amaçla kanun teklifi hazırladık. Ancak teklifimiz Komisyonun tozlu raflarında bekletilmektedir.
Konaklama vergisi yerli yabancı tüm turistlerden alınmaktadır.
Oysaki bizim teklifimiz sadece yabancı turistlerden konaklama karşılığı alınacak bir vergiyi hedeflemektedir.
Bizim önerimiz belediyelerin özellikle talepleriyle de aynıdır.
Örneğin; (1) Doğası, denizi ve kumu ile dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya ilimiz, ülkemizin de turizm başkentidir. Antalya’ya 16 milyonu yabancı olmak üzere toplam 20 milyon turist gelmektedir.  Bu rakama 2.5 milyonluk kendi nüfusunu da eklersek toplam 22.5 milyon insana hizmet vermektedir. Ancak gelen kaynak 22.5 milyon göre değil resmi nüfusu olan 2.5 milyona göredir ki bu durum Antalya ilimizin turizm ekonomisine yaptığı katkının karşılığının alamadığının açık bir göstergesidir.
(2) Antalya 2019 yılındaki 79 milyon 800 bin geceleme ile ülkemizde en çok turizm konaklaması yapılan şehrimizdir. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri turizm sektörüne yönelik olarak çeşitli hizmetleri kesintisiz olarak sunmalarına karşın, turizm sektörünün elde ettiği gelirden direkt olarak kendi bütçelerine herhangi özgün bir gelir sağlayamamaktadırlar. Dünyanın birçok ülkesinde turizm destinasyonlarına destek vermek adına ek gelir sağlayacak bir kaynak çeşitli adlar altında neredeyse bütün tatil bölgelerinde uygulanmaktadır. Ülkemizde de benzer uygulamanın yapılması amacıyla kanun teklifi verdik. Bu teklifimiz kanunlaşırsa Belediyelerimize can suyu olacaktır.” diyerek konun önemini hatırlattı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI