1xbet betist supertotobet
Bugun...



Esen: Afetlere karşı hazırlanıyoruz

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi, ilçe genelindeki Afet Toplanma alanlarını tabelalarla daha belirgin hale getiriyor.

facebook-paylas
Tarih: 13-07-2022 10:24

Esen: Afetlere karşı hazırlanıyoruz

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi, olası bir afete karşı ilçe genelinde Afet Toplanma Alanlarını işaretleme çalışmalarına başladı. Her mahallede yer alacak Afet Toplanma Alanı, öğrenci, yaşlı ve hasta bireylerin hızlı bir şekilde güvenli alana ulaşması için okul, hastane vb. kurumların yakınında bulunan alanlardan tercih ediliyor. Konyaaltı ilçe genelinde  207 toplanma alanı olduğunu ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Yaşanmasını hiçbir zaman istemediğimiz olası bir afete karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu amaçla kurduğumuz Sivil Savunma Servisi’miz yangın, deprem, sel vb. gerek doğal gerekse de insan kaynaklı afetlere karşı yurttaşlarımız için bilgilendirme seminerleri düzenliyor. Bunun yanında Afet Toplanma Alanları ve vatandaşların bu alanlara nasıl ulaşabileceği konusunda çalışmalar yapıyor” dedi.

NASIL ULAŞILABİLİR?
İlçedeki tüm mahallelerin Afet Toplanma noktası işaretleme işlemi tamamlandıktan sonra adresleri koordinatları ile birlikte Konyaaltı Belediyesi web sitesinden yayımlanacağı bildirildi. Vatandaşlar ayrıca montajlanan levhalarda yer alan kare kod okutma sistemi ve koordinatları ile yerlerini belirleyebilecek. Afet Toplanma tabelalarında kullanılan malzemenin reflektif olması sayesinde gece herhangi bir ışık yansıması ile de kolayca fark edilmesi mümkün olacak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI