1xbet betist supertotobet
Bugun...



Finike'de dere ve çaylar temizleniyor

Finike Belediyesi, ilçeden geçen dere ile çaylardaki yosun, bitki atığı ve çöpleri temizlemek için DSİ ile birlikte ortak çalışma başlattı.

facebook-paylas
Tarih: 30-06-2020 15:19

Finike'de dere ve çaylar temizleniyor

DSİ, akarsularda temizlik gerçekleştiren GRANDALL adlı makineyi ilçeye gönderirken, Finike Belediyesi de personel ve araç desteği ile çalışmalara katkı sağladı. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, dere ve çayların temizlenmesiyle birlikte ilçeden geçen akarsulardaki sorunun ortadan kalkacağını belirtti. Temizlik çalışması yapılan kanallar Göksu Çayı, Sarıcasu Kanalı ve Acıçay ile Tatlıçay bağlantı kanalından oluşuyor.


Önümüzdeki süreçte dere ve çaylarda temizliğin periyodik olarak yapılacağını ifade eden Başkan Geyikçi, vatandaşlara da çağrıda bulundu, “Finike, hepimizin. Lütfen akarsulara çöp ve bitki atığı atmayalım. İlçemizi, akarsularıyla, sahilleriyle, parklarıyla ve yollarıyla temiz tutalım” dedi. Finike Belediyesi, dere ve çaylarda temizlik yapacak makineyi imal ettirebilmek için de çalışmalarına hız verdi. Başkan Geyikçi, mühendislerle yapacağı görüşmelerin ardından makineyi imal ettirmek için çalışma başlatacak. Finike Belediyesi ve DSİ, temizlenen yosunların denize akmaması için akarsunun bittiği noktaya file de çektirdi.
 

Öte yandan Turunçova mahallesi sanayi sitesinde bulunan, ortak kullanılan ve sürekli taşan tuvaletin taşkınını önlemek için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT ekibiyle Finike Belediyesi’nin birlikte çalışma gerçekleştirerek, tuvaleti kanalizasyon şebekesine bağlandığını açıklayan Başkan Geyikçi, “Yıllardır şikayet konusu olan bu sorunun çözüme kavuşturulmasından dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederim. Artık bu noktada kötü görüntüler, kötü kokular oluşmayacaktır” dedi.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI