1xbet betist supertotobet
Bugun...



İkinci el araç düzenlemesi masada! 5 bin TL ceza geliyor!

İkinci el araç düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Düzenlemeye göre, yetki belgesi olmadan satış yapanlara 5 bin TL ceza kesilecek.

facebook-paylas
Tarih: 06-08-2020 16:54

İkinci el araç düzenlemesi masada! 5 bin TL ceza geliyor!

1 Eylül tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek olan ikinci el araç satışında yetki belgesi zorunluluğu ile ilgili yapılan değişiklikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Düzenlemeye göre artık yetki belgesi olmadan satış yapanlara 5 bin TL ceza kesilecek.

İkinci el araç alım ve satım işi ile uğraşan kişiler için 1 Eylül 2020 tarihi itibari ile zorunlu hale gelecek olan yetki belgesi uygulamasında belge olmadan araç alım satım işlemi gerçekleştirilemeyecek. Satış şartlarını, ödeme yöntemlerini ve satış yapılan yerleri de düzenleyen yönetmelikte ciddi cezalar da söz konusu. Düzenlemenin hayata geçmesine sayılı günler kala ikinci el araç ticareti ile uğraşan 50 bin işletmenin yalnızca çok küçük bir bölümünün belgeyi aldığı ortaya çıkarken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasındaki sürpriz düzenlemelerinde bulunduğu yönetmelik değişikliği ile belgesi olmadan alım satım işlemi yapanlara her araç için 5 bin TL ceza kesilmesi öngörülüyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI