1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kepez’in Glütensiz Üretim ve Satış Tesisi açıldı

Kepez Vakfı ve BAKA işbirliğiyle ‘Glütensiz Yaşam Projesi’ne imza atan Kepez Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastaları için hizmete kazandırılan glütensiz ürünlerin üretildiği tesisi törenle hizmete açtı.

facebook-paylas
Tarih: 30-08-2022 12:49

Kepez’in Glütensiz Üretim ve Satış Tesisi açıldı

Kepez Belediyesi, sosyal, insan odaklı belediyecilik anlayışıyla örnek bir çalışmayı daha Antalyalıların hizmetine sundu. Kepez Belediyesi’nin, Glütensiz Yaşam Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında glütensiz ekmek ve çeşitli ürünlerin üretildiği Yeni Mahalle’deki Glütensiz Üretim ve Satış Tesisi hizmete girdi. Kepez Vakfı ortaklığında hizmete kazandırılan tesisin açılışına Kepez İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Kepez Vakfı Müdürü Bahattin Bayraktar, Proje ortaklarından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatör Vekili Oğuzhan Ataman, Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Proje ortaklarından olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) adına açılışın ilk konuşmasını gerçekleştiren Oğuzhan Ataman “ Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak sosyal proje geliştirme programı kapsamında “Glütensiz Ürünler” Antalya’da ilk üç başarılı proje arasına girerek tüm projelerin önüne geçti. Bizde bu değerli projenin sonuna kadar destekçisi olduk. Sonunda bu değerli üretim tesisini vatandaşlarımıza kazandırdık. Başta Başkanımız Hakan Tütüncü’ye ve çalışmaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Kepez Vakfı Müdürü Bahattin Bayraktar da, sosyal bir projeye imza atmanın ve Çölyak ailelerine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Manevi değeri yüksek bir projeye imza attıklarına değinen Bayraktar, “Türkiye’nin en donanımlı tesisini Antalya’ya kazandırdık. Kepez Vakfı olarak sosyal projelerde öncü olmaya çalışarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Değerli Başkanımız Hakan Tütüncü’ye ve bu proje de emeği geçen, vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

GLÜTENSİZ ÜRÜNLERE İHTİYAÇ VARDI
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Glütensiz Üretim ve Satış Tesisi’nin doğuş hikayesini anlattı. Başkan Tütüncü, “2016-2017 yıllarında çölyaklı ailelerimiz değişik vesileler ile yanımıza gelerek sıkıntılarını aktardılar. Glütensiz ürünlerin ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu ve böylesi bir rahatsızlığın sosyal adaletsizliğe sebep olmaması gerektiği için kamunun bu işe el atması gerekiyordu. 2018 yılından itibaren biz Kepez Belediyesi olarak glütensiz ürünler satabileceğimiz bir tesisin hayalini kurduk. Acil ihtiyaç olarak nitelendirdiğimiz için Konya’nın Karatay Belediyesi’nden oradaki tesisten getirtmek suretiyle satış noktalarımızda satalım istedik. Her ailenin ulaşamayacağı değeri yüksek ürünlerin başında glütensiz üretim geliyor. Lüks market ve satış noktalarında çok yüksek bedellere satıldığı için bunlara erişim oldukça zordu. Glütensiz üretim yapan bir tesise sahip olmak, bizim gelecek vizyonumuz adına bu şehre biçtiğimiz en önemli hedeflerden birisiydi. 2019 seçimlerinden sonra 3. Dönemimizde böyle bir tesisi açabileceğimizi planladık. Kepez Vakfı ve Belediye işbirliği ile başladığımız bu yolda anladık ki; Glütensiz ürünler sadece çölyaklı ailelerimiz tercih ettiği ürünler değilmiş. Aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyenlerinde tercih ettiği ürünlerin başında geliyormuş. Yolculuğumuz farklı bir şekil almaya başladı. O zaman bizde çıtayı biraz daha yükseltelim dedik. Diğer ürünleri de geliştirip nitelikli ürünlere sahip olalım istedik. Yapılan anlaşmalar doğrultusunda, pandeminin durgun olduğu zamanlarda can başla çalışmaya başladık. Tesisimizi bir an önce tamamlayıp ürettiğimiz ürünleri uygun şartlarda hemşehrilerimize ulaştırmaya gayret ettik. Ne mutlu ki ürünlerimizi rafa çıkardık. Bugün aynı zamanda Kepez Vakfımız ile glütensiz bir aşure dağıtalım dedi. Tesisimizin resmi açılışını yapamamıştık. Bu açılış ile herkes duysun,  glütensiz ürünlere ulaşsın istedik. Açılışımıza icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

24 SAATTE 100 BİN EKMEK ÜRETEN TESİS
Kepez Vakfını kuranlara teşekkür ederek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “1996 yılında kurulmuş Kepez Vakfımız, o yıllarda ‘piyasayı düzenleyen bir Ekmek Fabrikası kuralım ve elde edilen gelir ile de öğrencilere burs ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıralım’ fikriyle kuruldu.  Bu güzel düşünce ile vakfı kuranlara çok teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz yerde de bir Ekmek Fabrikası kurulmuş. 2009 yılında biz göreve geldiğimizde burası yaklaşık 20 bin ekmek üreten bir vakıftı. Biz arkadaşlarımızla beraber yeni bir heyecan ve enerjiyle bu tesisi modernize etmek ve elde edilen gelirle birlikte burada binlerce öğrenciye burs vermek ve ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek maksadıyla bu vakfı bambaşka seviyeye getirelim istedik. Bu hedeflere ulaştık. Bunu ilk defa ifade ediyorum 2009 yılından itibaren yaklaşık üniversite, lise ve ortaokul öğrencileri olmak üzere toplamda 25 bin öğrenciye burs verdik. Yaklaşık 20 bine yakın olan ekmek üretim kapasitemizi, 65 bin ekmek üretimine çıkardık ve istenildiği takdirde 24 saat üretimle 100 bin ekmek üretim kapasitesine çıkabilecek modern tesisi şehrimize kazandırdık. Alternatif ürünler olması adına bir Unlu Mamulleri açtık. Belediyemize gelir getirecek bir takım işletmelerle yardım bütçemizi arttırmayı arzu ettik. Kent ormanındaki tesislerimiz gibi, Kepez Vakfımız tarafından işletilmektedir. Orada elde edilen gelirler öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Hem sosyal bir projeler gerçekleştiriyoruz, hem de sağlık sorunlarıyla mücadele eden çölyak hastalarına istenildiği zaman ulaşabilecekleri bir tesis kazandırdık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Glütensiz Üretim ve Satış Tesisi kurdele kesimiyle açıldı. Açılışa katılan konuklarla beraber üretim tesisini ve satış noktasını gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kendi elleriyle misafirlere glütensiz aşure ikram etti. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI