1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kumluca ve Finike'de sel felaketi!

Antalya'da akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran yağmur sel felaketine yol açtı! Kumluca ve Finike'de derelerin taşması ile sokaklar göle döndü. Otomobiller sel sularında sürüklenirken; evleri ve iş yerlerini de su bastı. Felaket sebebi ile Kumluca ve Finike’de okullar tatil edildi.

facebook-paylas
Tarih: 12-12-2022 12:30

Kumluca ve Finike'de sel felaketi!

Salur, Sarıcasu ve Ortaköy mahallelerinde etkili olan sağanak sonrası ilçe merkezinden geçen Gavur çayı taştı. Örtü altı üretim merkezi olan Kumluca'da yüzlerce sera sular altında kaldı. Çok sayıda binanın birinci katı ve müstakil evler sular altında kaldı.

Sel sebebi ile vatandaşlara cep telefonlarından "evlerinizden çıkmayın" uyarıları yapıldı. Mahsur kalan kişilere yardım için bölgeye AFAD'dan destek istendi, belediye personelinin de mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, örtü altı üretim merkezi olan ilçede seralarda da çok büyük zarar meydana geldiğini belirtirken, "50 yıldır böyle bir şey görmedik. Sular bir anda yukarıya çıkarak arabaları sürükledi. Teyakkuz halindeyiz"  ...  "Yağmur suları taşkınlara sebep olmuştur, zemin katlar ve arabalara zarar vermektedir. Uyarıların ardından ilk andan itibaren teyakkuz halinde bekliyorduk. Sular bir anda yukarıya çıkarak, arabaları sürükledi, seralar sular altında kaldı. Çaba sarfetmemize rağmen yetişemedik. İlçemiz adıma çok üzgünüm. Can kaybı olmaması için vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz, tüm Kumluca’mıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel: Burada neredeyse 40 saattir yağmur yağıyor. Dere kenarlarının dipleri problem çıkaran yerler. Bu taşkınların Çarşamba akşamı ve Perşembe olma ihtimali var. Bu senenin en büyük yağışı olabilir. Finike, Kumluca ve Antalya'nın kuzeyinde seller yaşanıyor. Akdeniz'de tekrar kuvvetli yağışlar var. İstanbul'da yağmur yağdığı zaman kaçacak yer arıyoruz, Antalya'da bunun 7-8 katı yağmur yağdı. Buna net olarak afet denebilir.

Ekipler, mahsur kalanlara yardımcı olmak için büyük çaba sarfederken, şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma ihbarının gelmediği öğrenildi.

Kumluca Kaymakamı ve Finike Kaymakam Vekili sel sebebiyle Kumluca ve Finike’de ilk ve orta dereceli okullara 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.


 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI