1xbet betist supertotobet
Bugun...



Manavgat Toros kadınları başarıya doymuyor

Manavgat Belediyesi Toros Kadınları Emek Pazarı’nın kadınları, Manavgat Aşçılar Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Gastro Manavgat 2020 yarışmasına katılarak Yöresel Yemekler dalında 1’incilik ödülü aldı.

facebook-paylas
Tarih: 11-03-2020 18:34

Manavgat Toros kadınları başarıya doymuyor

Manavgat Belediyesi Toros Kadınları Emek Pazarı’nın kadınları, Manavgat Aşçılar Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Gastro Manavgat 2020 yarışmasına katılarak Yöresel Yemekler dalında 1’incilik ödülü aldı.


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kadınların kent ve aile ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla oluşturduğu Toros Kadınları Emek Pazarı’ndaki üreten kadınlar, başarıdan başarıya koşuyor. Torosların üreten kadınları bu kez, Aşçılar Derneği tarafından Manavgat’ta bu yıl ilki düzenlenen Gastro Manavgat 2020 yarışmasına katılarak Yöresel Yemekler dalında 1’incilik ödülünü elde etti. Gastro Manavgat 2020 yarışması, Türkiye'nin değişik yörelerinden öğrenci ve şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi. "Anadolu'nun Kalbi Manavgat'ta atıyor" sloganıyla düzenlenen yarışmaya yöresel ev yemekleriyle katılan Manavgat Belediyesi Toros Kadınları Emek Pazarı’nın üreten kadınları, yarışmada başarı elde etmek için günler öncesinden hazırlanmaya başladı.


Yarışmaya katılan kadınlara Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in eşi Hatice Sözen de destek verdi. Gastro Manavgat 2020 etkinliğinde katkıları nedeniyle Başkan Şükrü Sözen için hazırlanan teşekkür plaketi, eşi Hatice Sözen’e takdim edildi. Yarışmaya 3 grupta 9 Toros Kadını katıldı. 1. Gruptaki kadınlar Manavgat yöresinden etli kuru bamya, keşkek ve kıvrım tatlısı yaparken, 2. Gruptaki kadınlar, yine Manavgat yöresinden Goca Tarhana, nohut yahni ve Çivirdik tatlısı sunumu yaptı. 3. Gruptaki kadınlar ise Antakya yöresinden Biberli ekmek, Malatya yöresinden analı kızlı ve kayısı tatlısı ile büyük beğeni topladı. Yemekleri değerlendiren profesyonel aşçılar, tatların tamamıyla aslına uygun olduğunu belirterek, kadınları tebrik etti. Yarışma sonunda 1.incilik ile ödüllendirilen kadınlar adına kupa ve plaketi Toros Kadınları sorumlusu Fatma Yücel aldı. Kadınları madalyaları tek tek Aşçılar Derneği Başkanı Muhammet Karaöz ve şefler tarafından sunuldu. Yarışmada ödül alan Toros Kadınları, kendilerini ifade etme fırsatını sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI