1xbet betist supertotobet
Bugun...



Milletvekili genel seçiminde Meclis çoğunluğu kimde?

Resmi olmayan sonuçlara göre; Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimi'nde TBMM'ye girecek olan 600 vekil de belirlendi. Anadolu Ajansı'nın açıkladığı verilere göre Mecliste çoğunluk Cumhur İttifakında.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2023 13:15

Milletvekili genel seçiminde Meclis çoğunluğu kimde?

Anadolu Ajansı'nın açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre sandıkların yüzde 99.4'ü açılırken Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu elde ettiği görülüyor. 

Partilere göre bakıldığında sandalye dağılımı şöyle oluşuyor:
AK Parti: 266
CHP: 169
Yeşil Sol Parti: 62
MHP: 50
İYİ Parti: 44
Yeniden Refah Partisi: 5
TİP: 4

Meclis’te grup kurabilmek için gerekli olan sandalye sayısı 20 olduğundan, 5 partinin grup kurabileceği bir sandalye dağılımı oluşuyor.
Grup kuracak sayıya ulaşamayan partiler ise: Cumhur İttifakı ile seçime giren Yeniden Refah Partisi, Emek ve Özgürlük İttifakı ile seçime giren TİP.

Dönem sonunda ise AK Parti’de sayı 285 idi. 2023 seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre de AK Parti’nin sandalye kaybettiği görülüyor.  27. Dönem sonu sandalye dağılımına MHP’nin 2, İYİ Parti’nin 8 vekil fazla çıkaracağı görülüyor. Hakkında dava nedeniyle kapatılma ihtimaline karşı tedbir için Yeşil Sol Parti listesinden seçime giren HDP’li vekillerin de 6 sandalye daha fazla elde edebileceği görüyor. Ancak bu üç parti içinde oylarını artıran tek partinin MHP olduğu görülüyor. CHP’nin ise dönem sonunda 134 olan sandalye sayısını 169’a çıkardığı görülüyor.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI