1xbet betist supertotobet
Bugun...



Okullardan kayıt parası alınıyor mu..

Göreve yeni başlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gazeteci Murat Seyirci'nin okul kayıt parası ile ilgili komisyon kararı sorusuna cevap verdi. Seyirci Antalya eski valisi Münir Karaloğlu döneminde alınan velilerden kayıt parası almanın önünü açan kararın tekrar alıp alınmadığını sordu.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-08-2020 09:02:02 Tarih: 13-08-2020 11:01

Okullardan kayıt parası alınıyor mu..

Antalya eski valisi Münir Karaloğlu döneminde ortaya çıkan ''Okul kayıt parası komisyon kararını'' Vali Ersin Yazıcı'ya soran Seyirci, alınan yeni bir karar var mı'' dedi. Vali yazıcı böyle bir karardan haberi olmadığını, kararı inceleteceğini söyledi. Ayrıca okul kayıt parası ile ilgili bir karar almadıkarının altını çizen Yazıcı, kayıt parasının alınıp alınmayacağı konusunda ise net bir ifade kullanmadı.

NE OLMUŞTU, SEYİRCİ VALİ İLE NEDEN TARTIŞMIŞTI!
Antalya eski Valisi Münir Karaloğlu gazeteci  Murat Seyirci'nin twitter ''üzerinden okul kayıt parası alınıyor'' şeklindeki sorusuna alaycı bir yaylaşım ile ''Okullarda kayıt işlemleri sona erdi. Bu asparagas haber bir ay önce tedavüle konmalıydı geç kalmışsınız. Üzgünüm'' demişti. 

Seyirci velilerden gelen şikayetler üzerine okulla bizzat giderek okul kayıt parası alınıp alınmadığı sorularına cevap aramıştı. Seyirci araştırmasında Antalya Valiliği komisyon yazısına ulaşmış, velilerden 0 ile 190 TL bağış adı altında kayıt parası alınabileceği kararını ortaya çıkarmıştı.

Kara üzerine okul müdürleri 0 TL rakamını dikkate bile almadan alınan kararın gücü ve okullara gönderilmeyen ödenek nedeniyle velilerden emrivaki olarak 190 TL bağış adı altında Vakıfbank hesabına yatırılması kaydı ile kayıt parası almıştı.

Alınan  komisyon kararının okul müdürlerine ve okul aile birliklerini cimer ve oluşacak davalara karşı koruduğunu söyleyen gazeteci Murat Seyirci konu ile ilgili şunları söyledi.
Okul müdürlerini dinledim. Müdürün anlattıkarı karşısında oturup ağlayasım geldi. Devlet okullara para ve ihtiyaç malzemelerini göndermiyor yada yetmeyecek miktarda gönderiyor. Okul müdürünün, ''devletten en son arap sabunu geldi, onuda bir sürü yazışmadan sonra getirtebildik.'' sözleri beni daha da şaşırtmıştı. 

''Müdürn, okula yeni sınıf açıp sıra istedik, 5 yıl sonra 5 adet sıra alabildik'' demesi neden kayıt parası bağışlarına ihtiyaç duyulduğunu daha da ortaya koyuyor. ''Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğitimin ücretsiz olduğunu, kayıt parası alınamayacağını söylüyor'' cümlesine karşın, Murat bey bu çocuklar ellerini hangi sabun ile yıkıyor sanıyorsunuz. Peçete ihtiyaçlarını nasıl karşılıyoruz biliyor musunuz. Biz bu parayı almak zorundayız çünkü okulumuzun eksikleri var.

O zaman anladım ki, velilerden gelen şikayetler çığ gibi büyüyünce bir önlem alınmış, mahkeme yolları kapansın diye valilik komisyon kararı alarak okul müdürlerinin aldığı kayıt parası veya bağışının bir anlamda suç olmasının önüne geçilmiş.

Kısaca devlet almıyoruz demiş, ama valilik sıfır rakamını koyarak ''veliler aslında vermeyebilirler, çünkü zorunlu değil'' mesajını vererek, ödenek gönderilmeyen okulların ihtiyaçları bir şekilde usule uygun hale getirilerek karşılanmaya çalışılmış. Ancak okul yönetimi sıfır rakamının değersiz olduğunu, zaten para verilmeyecekse böyle bir karara gerek olmadığını, kararda yazan 190 TL'nin velilerden alınması gerektiğini belirterek, yüz velinin 97'sinden para alarak okulun ihtiyaçları vatandaşlara karşılatılmış.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI