1xbet betist supertotobet
Bugun...



Organ nakli gönüllüsü Mehmet Şahan vefat etti

Türkiye’nin ilk böbrek nakli hastalarından olan ve yaşamını bu alanda farkındalık çalışmalarına adayan Mehmet Şahan vefat etti. Akdeniz Üniversitesi Camisi’nde kılınan cenaze namazına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan da katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2023 07:47

Organ nakli gönüllüsü Mehmet Şahan vefat etti

Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu tarafından 14 Kasım 1979 tarihinde yapılan böbrek nakli ile hayata tutunan ve yaşamını organ nakli gönüllüsü olarak devam ettiren Mehmet Şahan vefat etti. Mehmet Şahan’ın cenazesi Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin önünden uğurlandı. Mehmet Şahan’ın cenazesi Akdeniz Üniversitesi Camii’nde kılınan ikindi namazı sonrasında Duacı mezarlığında defnedildi. Cenaze namazına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, başhekim yardımcıları, Genel Sekreter Ali Evren İmre, ailesi, kurucusu olduğu Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri ve Akdeniz Üniversitesi personeli katıldı.

NAKİL BEKLEYENLERİN DESTEKÇİSİYDİ
Mehmet Şahan’ın organ nakli mucizesinin bir kanıtı olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Hocamız Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu’nun yaptığı nakille hayata tutunan ve ona olan vefa borcunu organ nakli hastaları için çalışarak ödemek isteyen Antalya’nın en büyük organ nakli gönüllülerinden Mehmet Şahan’ı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Yaşamını organ nakli konusunda farkındalık yaratmaya adadı. İnsanları organ bağışı konusunda teşvik etti ve nakil bekleyen hastalara destek oldu, umut verdi. Antalya ve Akdeniz Üniversitesi yaptığı hizmetler için kendisine müteşekkirdir. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YAŞAMINI ORGAN NAKLİ KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ADAMIŞTI
Böbrek iltihaplanması olarak bilinen "nefrit" teşhisi konulan Şahan, 23 yaşındayken dayısı Ahmet Saygılı'dan alınan böbrekle Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu tarafından gerçekleştirilen nakille hayata tutundu. Operasyonu gerçekleştiren ve 2020 yılında vefat eden Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu'nun ilk hastalarından olan Şahan, doktorunun görev yaptığı Antalya'ya yerleşerek Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalıştı. Şahan, Prof. Dr. Karpuzoğlu'nun girişimleriyle 26 yıl önce Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneğini (AKBÖHONDER) kurdu. Burada kendini organ nakli bekleyen hastalara ve ailelerine adayan Şahan, bir yandan da organ bağışı farkındalığı oluşturmak için etkinlikler düzenleyerek hayatını organ nakli için bilinçlendirme çalışmalarına adamıştı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI