1xbet betist supertotobet
Bugun...



Otizmli çiftçiler ürünlerinin hasadını yaptı!

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği ve Özgecan Aslan Gençlik Merkezi paydaşlığında 2 ay önce başlayan projede otizmli çiftçiler ilk hasatlarını yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 17-12-2021 17:55

Otizmli çiftçiler ürünlerinin hasadını yaptı!

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği ve Özgecan Aslan Gençlik Merkezi paydaşlığında otizmli gençlerin toprakla uğraşarak rehabilite olması amacıyla hayata geçen ‘Otizmli Çiftçiler Üretiyor’ projesi devam ediyor.

Proje kapsamında tarımla tanışan otizmli genç çiftçiler 7 hafta sonra da ürünlerin hasadı için bir araya geldi. Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Seraları’nda yapılan etkinliğe Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi liderleri, otizmli bireyler ve aileleri katıldı.

YEŞİL TERAPİ UYGULAMASI
Programda konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “engelli öğrencilerimizin topluma kazandırılması için tüm dünyada yeşil terapi uygulaması yaygın olarak kullanılıyor. Biz de ‘Otizmli Çiftçilerimiz Üretiyor’ projesi kapsamında belirli bir alanı öğrencilerimize tahsis ettik. Aileleriyle birlikte çeşitli sebzeleri üreten öğrencilerimiz ürünlerinin hasadını yapacak ve sürecimiz tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

TOPRAĞIN ENERJİSİYLE RAHATLADILAR
Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli ise ‘Otizmli Çiftçiler Üretiyor’ projesinde 7 hafta süresince otizmli çocukların hem eğlendiğini hem de toprağın enerjisiyle rahatladığını ifade ederek , Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bu özel proje için teşekkür etti. Otizmli bireyler aileleriyle birlikte ektikleri ürünlerinin hasadını yaparak renkli görüntüler oluşturdu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI