beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Özgür Özel’den Mansur Yavaş Aıklaması: Saygı Duyuyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifasını açıklamasının ardından, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel konuya ilişkin ilk değerlendirmesini paylaştı. Gelişmenin hemen ardından Yavaş ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Özel, süreci yakından takip ettiklerini ve karara saygı gösterdiklerini ifade etti.

facebook-paylas
Tarih: 23-09-2026 15:59

Özgür Özel’den Mansur Yavaş Aıklaması: Saygı Duyuyoruz

"Telefonla Arayıp Tebrik Ettim"
Mansur Yavaş'ın istifa kararı siyaset gündeminde geniş yankı uyandırırken, Özgür Özel yaptığı açıklamada istifa haberinin ardından Yavaş’ı telefonla aradığını aktardı. Görüşmenin içeriğine dair bilgi veren Özel, "Kendisini kararından sonra tebrik telefonu için aradım. Memleket ve kendisi için hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte alacakları her türlü karara saygılıyız" ifadelerini kullandı.

Parti Kuruluş Sürecindeki İlkelere Vurgu
​Yeni Parti’nin kuruluş aşamasındaki prensiplerini de hatırlatan Özgür Özel, yerel yöneticilerin siyasi tercihlerinde tamamen özgür bırakılması gerektiği yönündeki tutumlarını koruduklarını vurguladı. Özel, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Ben Yeni Parti kurulurken, hiçbir belediye başkanını zorlamayacağımı, onların görevlerinin özel olduğunu, her kararlarına saygılı olduğumu ifade etmiştim. Bu tutumumuzu sürdürüyoruz."

Ankara Siyasetinde İstifa Dalgası
Günün erken saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP üyeliğini sonlandırdığını ve görevine bağımsız olarak devam edeceğini kamuoyuna duyurmuştu.

Yavaş’ın bu hamlesinin hemen ardından başkent siyasetinde hareketli saatler yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ertan Işık’ın yanı sıra Beypazarı, Kalecik, Ayaş, Güdül, Elmadağ, Şereflikoçhisar ve Polatlı belediye başkanları da benzer açıklamalar yaparak CHP’den ayrıldıklarını açıkladı. Yaşanan bu toplu istifa süreci, Ankara yerel yönetiminde ve siyaset kulislerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI YUKARI