1xbet betist supertotobet
Bugun...



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbirlerde zayıfız" dedi.

20 Ekim 2021 Pazartesi gününün corona virüsü tablosuna göre son 24 saatte 214 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Fahrettin Koca "Türkiye, nüfusa kıyasla aşı oranı en iyi ülkeler arasında. Buna rağmen, günlük vaka ve can kaybı sayılarımız arasında belirgin farklar var. Tedbirlerde zayıfız." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2021 09:11

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanlığı, 20 Ekim Corona virüs tablosunu ve aşılamada son durumu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 361 bin 350 test yapılırken 29 bin 760 vaka belirlendi. Koronavirüsten 214 kişi hayatını kaybederken hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı ise 28 bin 803 oldu.

Günlük tabloyu paylaşmadan önce vefat sayısını açıklayıp çağrıda bulunan Fahrettin Koca, "84 Milyonun huzurunda her gün vefat haberi vermenin insana neler hissettirdiğini bilemezsiniz. Sağlık bakanı ve yol arkadaşınız olarak, salgın tedbirleriyle aşı konusundaki çağrılarıma lütfen kulak verin. Bugünkü vefat sayımız 214." ifadelerini kullandı.

Daha sonra sosyal medyada yaptığı paylaşımla günlük Covid-19 tablosunu açıklayan Fahrettin Koca, "Türkiye, nüfusa kıyasla aşı oranı en iyi ülkeler arasında. Buna rağmen, günlük vaka ve can kaybı sayılarımız arasında belirgin farklar var. Aşı her yerde benzer etkiyi göstereceğine göre, acaba nerede hata yapıyoruz? Tedbirlerde zayıfız. Aşılanma da tedbir de artmalı." notunu düştü.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,86, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,63 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 114 milyon 620 bin 510'a yükseldi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI